Siyaset Cem Özdemir Yeşiller Partisi başkanlığına aday

Cem Özdemir Yeşiller Partisi başkanlığına aday

03.06.2008 - 17:11 | Son Güncellenme:

.

Cem Özdemir Yeşiller Partisi başkanlığına aday

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Türk kökenli Alman milletvekili Cem Özdemir’in, Yeşiller Partisi’nin eşbaşkanlığına aday oldu.
Cem Özdemir, partisinin eş genel başkanlığına aday olacağını Der Spiegel dergisine açıklarken bu kararı almadan önce düşündüğünü ve şimdi partisinin de istemesi halinde göreve hazır olduğunu söyledi.
Başkanlığa seçilmesi durumunda önceliklerinin toplumsal sorunlar, sosyal eşitlik küreselleşme ve küresel ısınma olacağını söyleyen Özdemir’in adaylığına partisi içinden de, başta Genel Başkan Reinhard Bütikofer olmak üzere, destek geldi.
Alman yayın kurumu Deutsche Welle’e göre, Özdemir’in adaylığını memnuniyetle karşıladığını kaydeden Bütikofer, partisi içinde insanların görevlerinin önemli olmadığını ve bu nedenle partisi ile gurur duyduğunu söyledi.
Diğer yandan parti başkanlığı için Volker Ratzmann’ın da adı geçiyor. Ancak bu konuda bir açıklama yapmayan Ratzmann’ın henüz düşünme aşamasında olduğu belirtiliyor.
Sonbaharda iki eşbaşkanın seçileceği kurultayda, şimdiki eşbaşkan Claudia Roth’un adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor.
1965 yılında Almanya’nın Bad Urach kentinde doğan Cem Özdemir, 1981 yılında Yeşiller Partisi’ne üye oldu. Özdemir 1994’te Federal Meclis’e giren, anne ve babası olan Türk ilk milletvekili oldu.