Siyaset Cem Yılmaz espriyi patlattı Başbakan kendini tutamadı

Cem Yılmaz espriyi patlattı Başbakan kendini tutamadı

20.03.2010 - 11:53 | Son Güncellenme:

Cem Yılmaz'ın kıvrak zekası ile ayak üstü ürettiği esprinin ne olduğu ortaya çıktı. Cem Yılmaz Başbakan'ı "3 Yavru istiyorum" söylemine yaptırdığı gönderme ile güldürdü

Cem Yılmaz espriyi patlattı Başbakan kendini tutamadı


Yaptığı espri ile Başbakan Erdoğan ve yanındakileri kahkahaya boğan Cem Yılmaz'ın o anki sözlerinin ne olduğu ortaya çıktı. İşte ayak üstü zekasını konuşturan ünlü komedyenin doğaçlama yaptığı müthiş espri.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz, Başbakan'la tokalaşırken, aralarında geçen konuşma şöyleydi.

Başbakan: Senin çektiğin film sayısı kaç oldu en son.

Cem Yılmaz: 3 oldu

Başbakan: 3 mü oldu?

Cem Yılmaz: 3 oldu 3 Yavruyu tamamladım.

Ve sonrasında hem Başbakan Erdoğan hem de Cem Yılmaz makaraları koyuveriyorlar

BAŞBAKAN DA CEM YILMAZ' GÜLDÜRDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'teki Çalışma Ofisi'nde 'Demokratik açılımı' görüşmek üzere sinema ve tiyatro oyuncularının yanısıra yapımcılarla bir araya geldi.

Erdoğan konuşmasında, "Küresel ölçekte barışı, adaleti, istikrarı ve refahı savunan Türkiye, kendi vatandaşlarına da eşit muamele yapmak noktasında azami bir hassasiyet içindedir" dedi.

Tiyatro, sinema sanatçıları, yönetmenler ve yapımcılarla Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde bir araya gelen Erdoğan, yaptığı konuşmada, sanatçıların güzel eserleriyle ortaya koyduğu dramlar, trajediler, sorunların sağır duvarları aşıp gerçek adreslerine ulaşamadığını üzülerek ifade etmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı


Hükümet olarak sanatçıların 10 yıllardır dile getirdiğini, sahneye koyduğu, beyaz perdeye aktardığı tüm o meseleleri art niyetsiz şekilde gündeme taşımaya çalıştıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bizim bir gönül yaramız var ve biz işte o gönül yarasını tamir etmek için yola çıktık. Biz, Mustafa Altıoklar’ın ’Ağır Roman’la, Sırrı Önder Bey’in ’Beynelmilel’ filmiyle anlattığı gevendelerin, Romanların dertlerini kendimize dert edindik. ’Vizontele’, ’Güneşe Yolculuk’, ’Masumiyet’, ’Güneşi Gördüm’, ’Işıklar Sönmesin’, ’İki Dil Bir Bavul’ gibi filmlerin anlattığı çelişkileri, dramları, yoksulluğu ve dışlanmışlığı en aza indirebilmek için biz bu yola koyulalım, el ele verelim ve bu işi başaralım. Derviş Zaim üstadın güzel filmiyle anlattığı gibi ’Filler tepişirken çimenler ezilmesin’ dedik.

Sinema nasıl toplumun vicdanıysa, biz de çocukluğumuzdan itibaren seyrettiğimiz o filmleri, dizileri vicdanımız olarak, vicdanımızın sesi olarak gördük. Hani, sevgili Cem Yılmaz ’Vizontele’de ’Zeki Müren de bizi görecek mi?’ diye soruyor ya... Zeki Müren’i bilemem ama biz, hükümet olarak olup biteni görüyoruz. Samimi bir gayretin içerisindeyiz." Bu sözler salonda bulunan Cem Yılmaz'ı gülümsemesine neden oldu.

Haberin Devamı


TOPLANTIYA KATILANLAR

Başbakan Erdoğan ile 'Demokratik açılımı' toplantısına katılan isimler şunlar:

Yılmaz Erdoğan, Hülya Avşar, Oktay Kaynarca, Kenan Işık, Osman Sınav, Semih Kaptanoğlu, İzzet Günay, Kenan İmirzalıoğlu, Necati Şaşmaz, Cem Yılmaz, Sırrı Önder, Şerif Gören,Şafak Sezer, Ata Demirer, Mustafa Altıoklar, Atilla Dorsay, Yeşim Ustaoğlu, Mehmet Aslantuğ, Kerem Alışık, Özcan Deniz, Ediz Hun, Mesut Uçakan, Lale Mansur, Tamer Yiğit, Hasan Kaçan, Şener Şen, Ada Türkoğlu,

Tomris Giritlioğlu, Türker İnanoğlu, Metin Akpınar, Yılmaz Atadeniz, Derviş Zaim, Serdar Gökhan, Orhan Oğuz, Ümit Utku,

Ali Sürmeli, Selçuk Çobanoğlu, Göksel Arsoy, Demet Akbağ, Ekrem Çatay, Semih Sergen, Cem Özer, Bülent İnal, Gülse Birsel,

Erol Avcı, Can Gürzap, Güner Özkul, Meltem Cumbul, Yılmaz Köksal, Engin Çağlar, Bulut Aras, Serdar Erener, Ayşenil Şamlıoğlu,

Haberin Devamı

Ali Gündoğdu, Erden Kıral, Mahir İpek, İclal Aydın, Sibel Turnagöl, Şahan Gökbakar, Mehmet Ali Erbil, Mine Vargı ve Özhan Eren.

DAVETLİ OLUP DA GELMEYENLER

Davetli listesinde ismi olduğu halde toplantıya gelmeyen isimler ise şöyle:

Halil Ergün, Mustafa Erdoğan, Sinan Çetin, Altan Erkekli, Ayten Gökçer, Erol Günaydın, Necmettin Çobanoğlu, Nurgül Yeşilçay, Perihan Savaş, Tarık Tarcan, Oya Başar, Ali Özgentürk, Yavuz Turgul, Selçuk Yöntem, Halit Akçetepe, Selda Alkor, Erol Günaydın, Zeki Demirkubuz, Uğur Yücel, Müjde Ar, Ayla Algan, Nebahat Çehre, Koray Demir ve Ekrem Bora.