Siyaset Cemevlerinin tanımı Alevilere bırakılıyor

Cemevlerinin tanımı Alevilere bırakılıyor

27.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aleviler ile ilgili yarım kalan dosyayı raftan indiren Ak Parti, cemevlerinin tanımını Alevilere bırakacak.

Cemevlerinin tanımı  Alevilere bırakılıyor

Ak Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Alevilere yönelik yapılacakları anlatırken, şu bilgiyi verdi:

Haberin Devamı

“Cemevlerine statü kazandırılacak. Cemevlerinin elektrik ve su gibi giderleri devletçe, hükümetçe karşılanacak. Cemevlerinde dedeler hizmet veriyorsa, onların maaşları da devletçe karşılanacak. Bunları yaparken İmar ve Belediye yasalarında birtakım değişiklikler gerçekleştirilecek. Cemevini tam olarak tarif etmeyecek, bunu cemaatin kendisine bırakacağız. Bu konuda hassas olanlar, kendilerini nasıl görmek istiyorlarsa, o şekilde tarif etsinler. Bu konuda ciddi gelişmeler 3 ay içinde gerçekleştirilecek.”

Üzerinde durdukları bir diğer kesimin Romanlar olduğunu belirten Üstün, bu kesime yönelik atılacak adımlar için yasal düzenlemeye gerek olmadığını kaydetti. Üstün, “En fazla mağdur olan ama en az sesleri çıkan kesim Romanlar. Yasal düzenlemeye gerek yok. Daha çok iskan, eğitim, çalışma hayatı ve ayrımcılıkla ilgili sorunları var. Bunların pratikte atılacak adımlarla çözümlenmesi gerekiyor” dedi.