Siyaset CHP, 35. madde teklifini veriyor

CHP, 35. madde teklifini veriyor

29.07.2010 - 01:10 | Son Güncellenme:

CHP’li İnce, TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinde değişiklik yapan kanun teklifini bugün TBMM’ye sunacaklarını söyledi

CHP, 35. madde teklifini veriyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinde değişiklik yapan kanun teklifini bugün TBMM’ye sunacaklarını söyledi. Ak Parti’nin, “Tamamını kaldırmaktan vazgeçtiler” eleştirisini yanıtlayan İnce, “İç Hizmet Kanunu’nda TSK’nın görevini tanımlayan başka bir madde yok, tamamen kaldırılması halinde boşluk doğar. Biz böyle düşünüyoruz, AKP farklı düşünüyorsa tartışmaya açığız” dedi.
İnce, Hakkı Suha Okay ve kendisinin imzasıyla, kanun teklifini bugün vereceklerini belirtti.
Sadece cumhuriyeti değil, demokrasiyi de korumak anlamında teklif hazırladıklarını dile getiren İnce, “asker sivil ilişkilerinden oy devşirmek, asker sivil ilişkilerini istismar etmek değil, gerçek darbe yanlıları ile darbe karşıtlarının ortaya çıkmasını” amaçladıklarını vurguladı. İnce, “Meclis’i toplayabiliriz. Ne gerekiyorsa yapmaya açığız” dedi. İnce, “Dubai anlaşması” konusunda ise şunları söyledi:
“Bugün Hüseyin Çelik konuşuyor. Sayın Babacan niye konuşmuyor? O anlaşmanın imzalandığı yerde, bunu bilen Türkiye’de kişiler var. O zamanki Müsteşar Uğur Ziyal sağ, o zamanki heyetin başkanı Deniz Bölükbaşı şimdi milletvekili, sağ; Ali Babacan sağ. Konuşması gereken bunlar. Anlaşma var.”

Yazarlar