Siyaset ‘CHP de terör seviciliği içinde’

‘CHP de terör seviciliği içinde’

18.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

‘CHP de terör seviciliği içinde’

Davutoğlu yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
- SİSTEMATİK TER SALDIRISI: 7 Haziran’dan bu yana Türkiye’nin kaosa girdiği düşüncesiyle sistematik bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye kaosa değil istikrara oy verince kiralık katiller ve onları kiralayanlar ülkemize karşı çok daha azgın bir tutum içine girdiler.
- BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ: Bu tür saldırılarla Türkiye’ye diz çöktürebileceklerini, bizi istedikleri noktaya getirebileceklerini sananlar büyük bir hezeyan içindedirler ve bizi tanımıyorlar. Bütün vatandaşlarımız bilmeliler ki bu geçici ve arızi bir durumdur. Hiç ama hiç endişeniz olmasın, PKK’sı, YPG’si, DEAŞ’ı, paraleli, DHKP-C’si şusu, busu alfabenin değişik harflerinin arka arkaya sıralandığı bu terör makineleri şunu bilsinler ki mutlaka yenileceksiniz. Bu aziz milletin önünde diz çökeceksiniz, yaptıklarınızın hesabını ödeyeceksiniz. Yetim bıraktığınız çocukların, mahzun bıraktığınız eşlerin, annelerin hakkını burnunuzdan fitil fitil getireceğiz.
- TERÖR SEVİCİLİĞİ HDP İLE SINIRLI DEĞİL: Terör örgütünün bu alçakça eylemlerinden daha beter bir durum varsa o da teröre ve teröristlere sempati duyan, onları destekleyen siyasi anlayıştır. Bombacı teröristin taziyesine HDP’li bir milletvekili katıldı, canlı bombanın arkasından ağıtlar yakıldı. Ne yazık ki bu terör seviciliği sadece HDP ile de sınırlı değil. Üzülerek ve kahrolarak söylüyorum, Türkiye’nin anamuhalefet partisi de benzer bir terör seviciliği içinde. Geçtiğimiz sene İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldıran teröristi zamanında CHP savunmuştu. Yine İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldıran teröristlerden birine de CHP daha önce sahip çıkmıştı. Bu teröristin DHKP-C üyeliğinden tutuklanmasını başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’liler kürsülerde, televizyon programlarında eleştirmişti. Sonra ne oldu? Bu savundukları terörist gitti polisimize silahlarla, bombalarla saldırdı. Ankara’daki son hain saldırının gerçekleştiği saatlerde CHP’li bir vekil, PKK terör örgütünün bir televizyonunda konuşuyor, hükümeti eleştiriyordu.
- BUNLAR TESADÜF MÜ?: 10 sol terör örgütü Kandil’de bölücü terör örgütü PKK ile ittifak yaptığını açıkladı. Aynı gün Demirtaş, CHP’ye ‘birlik olma’ çağrısı yaptı. Kandil’de 10 terör örgütü bir araya gelip Türkiye’ye savaş ilan ederken burada başka ittifaklar kurulmak isteniyor. Bunlar tesadüf mü? CHP’nin PKK ile aynı çatı altına giren örgütlere kol kanat germesi, milletvekillerinin terör örgütünün televizyonuna çıkması, Demirtaş’ın kendisini CHP’ye yakın bulması, yoldaş olması tesadüf değildir. PKK, HDP için ne anlam ifade ediyorsa, DHKP-C’li teröristler de bazen CHP için aynı şeyi ifade ediyor.