Siyaset CHP’li Çam’dan ‘Gezi’ pankartı

CHP’li Çam’dan ‘Gezi’ pankartı

15.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye gelen Musa Çam, Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin resimlerinin bulunduğu pankartı açarak Güler’e ‘Neden öldürüldüler diye sordu

CHP’li Çam’dan ‘Gezi’ pankartı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir pankartı TBMM Genel Kurulu’ndaki kürsüye asarak, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e “Neden öldürüldüler?” diye sordu. Pankartta, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Serdar Kadakal’ın fotoğraflarının yer alması dikkat çekti.

CHP’den sözlü protesto
Genel Kurul’da birinci turda İçişleri Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2014 yılı bütçeleri görüşüldü. Kürsüye gelen CHP milletvekilleri gün boyunca konuşmalarına, “76 milyonun bir temsilcisi olarak vatandaşımızın ödediği vergilerin usulüne ve amacına uygun olarak harcanıp harcanmadığını denetleme hakkım bu Hükümet ve Sayıştay üst yönetimi tarafından engellenmiştir. Bu durumu şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum” diyerek başladı.
CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Ak Parti’nin kendisi gibi düşünmeyenleri cezalandırdığını ve bunun da Gezi Parkı olaylarında görüldüğünü iddia ederek, “Gezi protestoları hükümetin kimyasını bozmuştur” dedi.

‘Çapulcuları kutluyorum’
CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu da şunları kaydetti:
“Kahpe Bizans, gavur İzmir, yaralı Eskişehir, Cumhuriyetin Başkenti ve devrimin kalbi Ankara, tomalı hilmi, Kenedy Caddesi, Dikmen, Gazi Mahallesi, Tuzluçayır, Karşıyaka, Göztepe, Gündoğdu, Kadıköy, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy işçileri, Muğla, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Antalya, gezi çocukları, gazi ODTÜ, her devirde isyankar, yurtsever mülkiyeliler, bütün üniversiteliler, her şeye karşı çarşı ve adını sayamadığım her bir yer; kısaca çapulcular, meşruiyetini yitirmiş bir iktidara karşı halkın direniş hakkını 250 yıl sonra yeniden dünya tarihine yazdırdınız ya, işte sizin farkınız bu. Bütün çapulcuları kutluyorum.”

İzmir’e çamur atıyor
Çam ise birçok olayda polis şiddetiyle öldürüldüğünü belirttiği gençlerin fotoğraflarının yer aldığı, “Neden öldürüldüler?” yazılı pankartı kürsünün önüne asarak konuştu. İçişleri Bakanlığı bütçesindeki harcamaların hiçbirisini denetleyemediklerini savunan Çam, “Hesap vermeyen hükümet, hesap sormaya devam ediyor” dedi. Çam, kürsünün önüne astığı pankartı Güler’e göstererek, şöyle konuştu:
“Bu resimler sizin bakan olduğunuz bu dönemde, 24 Ocak’tan bugüne kadar, haziran ayında öldürülen çocuklar. Bunlara iyi bakın. Siz de bir babasınız. Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi, 43 yaşında, oğlunu kaybetmenin acısına dayanamadı ve kalp krizi geçirdi ve İstanbul’da toprağa verilecek. Şimdi, hepimiz ve hepiniz elinizi vicdanınıza koyarak, bu çocuklar neden öldürüldü? Niçin öldürüldü? Neden? Niçin? Taksim’deki Gezi Parkı’nda üç ağaç için mi? Gerek var mıydı? Sayın Bakan, bunun vebali ve sorumlusu, Sayın Başbakan ve sizsiniz. Bu bütçeyi, vergi ödeyen, vergi veren vatandaşların çocuklarını öldüresin diye Türkiye Büyük Millet Meclisi sizlere aktarmıyor. Bu ülkede barışı, kardeşliği, dostluğu sağlamanız için veriyoruz ve bu kaynakları da biber gazına, kimyasal suya, TOMA’lara, akreplere aktarmanız için değil sayın bakan.”