Siyaset CHP’li Erdoğdu: Gerçek İşsizlik kamufle ediliyor

CHP’li Erdoğdu: Gerçek İşsizlik kamufle ediliyor

27.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, hükümetin işsizlik verilerini “kamufle” ettiğini savundu.

CHP’li Erdoğdu: Gerçek İşsizlik kamufle ediliyor

Erdoğdu partisinin Merkez Yönetim Kurulu’na sunduğu raporda, son bir yılda 1 milyon 107 bin çırak ve stajyerin istihdam edilmiş gibi gösterildiğini savunarak, “Eğer bu sayıdaki çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa işsiz sayısı 3.3 milyon değil, 4.8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10.3 değil en az yüzde 14 görünecekti. AKP’nin işsizleri kamufle etmek için alışkanlık haline getirdiği bu yol, İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarını da çarçur ediyor. Bu kamuflaj için ‘eğitim harcaması’ adı altında 4 yılda 16.5 milyar TL harcandı” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan CHP, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin beş sorunundan biri olarak işaret ettiği, “Kürt sorunu”na yönelik çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede, PM üyesi Yıldırım Kaya ile Fevzi Pekcanlı, Tufan Akçagöz ve Barış Beştaş, Diyarbakır’ı ziyaret etti. Milliyet’e konuşan Kaya, “Vatandaşlar ‘sizi daha çok görmek istiyoruz’ dediler. Diyarbakır halkı gerçekten barışa susamış” dedi.