Siyaset CHP’li vekille polis arasında ilginç diyalog

CHP’li vekille polis arasında ilginç diyalog

29.12.2015 - 13:42 | Son Güncellenme:

Adana’da bir grubun izinsiz yürüyüşüne izin vermeyen polis, CHP’li Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e, “Mecliste keşke 2911 ile ilgili bir yasal düzenleme yapılsa. Bu da bence sayın vekillerime düşüyor” önerisinde bulundu.

CHP’li vekille polis arasında ilginç diyalog

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), barış çağrısı yaparak bugün Türkiye genelinde grev kararı aldı.
İş bırakan sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ellerinde beyaz balonlarla İnönü Parkı’nda toplandı. Kalabalık grup, Atatürk Parkı’na yürüyüp orada basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Polisin yürüyüşe izin vermeyeceğini bildirmesi üzerine Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, polis yetkililerini taşkınlık yapmayacaklarını belirterek ikna etmeye çalıştı.

Bir polis yetkilisi, grubun yürüyüş bildirimi yapmadıklarını belirterek, “Keşke Atatürk Parkı’na çağrı yapsaydınız da orada gerekli önlemleri alsaydık” şeklinde konuştu. CHP’li Milletvekili Tümer’e “Sayın vekilim size düşeni söyleyeyim” diyen polis yetkilisi, “Mecliste keşke 2911 ile ilgili bir yasal düzenleme yapılsa. 2911/11. Maddeye göre bildirim yükümlülüğü var. Bildirim olmadığı zaman toplantı ve gösteri yürüyüşüne aykırı oluyor. Suç duyurusunda bulunmak zorunda kalıyoruz. Yürüttüğümüz esnada biz suç duyurusu ya da müdahale etmediğimiz zaman, kanunun gereklerini yerine getirmemiş oluyoruz. Suç işlemiş oluyoruz. Bu da bence sayın vekillerime düşüyor” şeklinde öneride bulundu.

Haberin Devamı

Kalabalık grup daha sonra Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz’ün çağrısıyla tekrar yürümeye çalıştı. Çevrede kapsamlı güvenlik önlemi açan çevik kuvvet polisleri grubun etrafında etten duvar ördü. Daha sonra CHP’li Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de grup ve polis arasında diyalog kurmasıyla grup yürümekten vazgeçerek oturma eylemi yaptı.

STK temsilcilerinin basın açıklamalarının ardından grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.