Siyaset CHP lideri İstanbul turu attı: Tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz

CHP lideri İstanbul turu attı: Tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz

28.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’ndeki mitingde İstanbul Büyükşehir adayı İmamoğlu’nu göstererek, “Ekrem Bey’e inanıyorum. Ona güveniyorum” dedi. Bütün insanları kucaklayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu “Tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz” dedi

CHP lideri İstanbul turu attı: Tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz

CHP lideri İstanbul turu attı: Tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte miting yaptı. Kılıçdaroğlu, “Mart’ın sonu bahardır. İstanbul’a, Ankara’ya, Adana’ya, Mersin’e tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz. Beraber huzur içinde yaşayacağız. Kimliği, inancı ne olursa olsun tüm insanları kucaklayacağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece’de halkla buluştu. Beylikdüzü’ndeki buluşmaya partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katılan Kılıçdaroğlu, “Ekrem Bey’e inanıyorum. Ona güveniyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Artık yemezler’

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar geçinemiyorlar. Bu sorunların tamamı bir araya gelerek, ortak akılla çözülür. Ekrem Bey bir açıklama yapmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacağım 5 yıl içinde 150 bin kişiye istihdam yaratacağım. Binali Bey, ‘Bu belediye başkanlarının görevi değildir’ dedi. Ekrem bey bunun üzerine çıtayı yükseltti, 200 bin istihdam sözü verdi. Binali Bey, ‘Ben de 500 bin kişiye bulacağım.’ E adama sormazlar mı başbakanlık yaptın, ulaştırma bakanlığı yaptın bulamadın. Ekrem Bey söyleyince itiraz ettin. Ama artık yemezler. Diyorlar ki ‘Türkiye’nin beka sorunu var’. Belediye başkanı, il meclis üyesinin, muhtarın beka sorunuyla ne ilgisi var. Bunlar illeri, ilçeleri ve mahalleleri yönetecekler. Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz. Bütün Karadeniz’de söyledim. Lütfen İstanbul’daki akrabalarınıza telefon edin. Bizim orada bir gözbebeğimiz var. Adı Ekrem İmamoğlu. Gidin ve ona verin.”

Haberin Devamı

‘Panik yaşıyorlar’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Son günlerde büyük bir panik yaşıyorlar. Bizi ayrıştırmak bölmek istiyorlar. Her türlü iftirayı atıyorlar. Çünkü söyleyecek sözleri yok. Ne diyecekler? ‘Memlekette işsizliği bitirdik’ deseler, o yok. ‘Esnaf durumundan memnun’ deseler, o da yok. ‘İşsizlik, yoksulluk yok’ deseler, yoksulluk, perişanlık da var. Tuttular şimdi kendilerine oy vermeyen herkesi terörist olarak suçlamaya başladılar. ‘Hal esnafı terörist, pazarcı terörist, şu partiye oy veren terörist, bu partiye oy veren terörist.’ 17 yıldır sen yönetiyorsun. 17 yılda da milleti soğan kuyruğuna soktun. Biz bunu içimize sindirecek miyiz?”

‘Hiçbir koltuk kimseye ömür boyu tahsis edilmemiştir’

Kılıçdaroğlu, Avcılar’da iş kazasında iki kolunu kaybeden CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli ile birlikte kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada CHP’den ayrılarak başka partiden belediye başkan adayı olan siyasilere CHP’nin kapılarını kapattı. Kılıçdaroğlu, “Düne kadar partimizden belediye başkanlığı yapıp kendisine belediye başkanlığı verilmeyip başka partiden aday olan kazandığında partime geri döneceğim diyenlere kapımız kapalıdır. Hiçbir koltuk kimseye ömür boyu tahsis edilmemiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘İstanbul’u kazanıyoruz’

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ve yerine Beylikdüzü adayı olan Murat Çalık’ı takdim etti. Konuşmasına ‘Güzel bir dönem bizi bekliyor’ sözleriyle başlayan İmamoğlu da, “Ben her yerde Beylikdüzü’nü ve Beylikdüzü halkını anlatıyorum. Burası sağlam bir sorun yok. Başkan adayımız sizlere emanet. Bende Beylikdüzü’nde oturuyorum. İstanbul’dan kendisini denetleyeceğim. Bütün mahallelerimize eşit hizmete devam edeceğiz. Çok güzel işler başaracağız” ifadelerini kullandı. İmamoğlu konuşmasının sonunda ise, ‘Bu arada aramızda kalsın İstanbul’u kazanıyoruz’ dedi.