Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara 13 talimat: CHP’ye yönelik ön yargıyı yıkın

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara 13 talimat: CHP’ye yönelik ön yargıyı yıkın

27.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP’nin 11 büyükşehir belediye başkanıyla görüşen Kılıçdaroğlu, “Kırsal kesimlerdeki CHP’ye yönelik olumsuz algıyı, ön yargıyı yıkacak çalışmalar yapın. Seçimleri kazanmaya yönelik adım atın” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara 13 talimat: CHP’ye yönelik ön yargıyı yıkın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP’nin 31 Mart seçimlerinde göreve gelen 11 büyükşehir belediye başkanı ile görüştü. CHP Genel Merkezi’ndeki toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Milliyet’in edindiği bilgilere göre, toplantıda Kılıçdaroğlu belediye başkanlarından beklentilerini 13 madde halinde sıraladı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda şu mesajları verdiği öğrenildi:

Haberin Devamı

“Öncelikle belediye kadroları oluşturulurken liyakati esas alın. Şeffaf bir yönetim istiyorum, her zaman halka hesap verebilir olun. Gerekirse bağımsız denetçilere kendinizi denetlettirin. Her çalışmanızı sivil toplumla, halkla paylaşın. Kır ve kent dengesini iyi kurun. Kooperatifleşmeye önem verin, kadını kırsalda güçlendirin. Özellikle kentlerin kırsal kesimlerinde var olan CHP’ye yönelik olumsuz algıyı, ön yargıyı yıkacak çalışmalar yapın.

Sosyal aktiviteleri artırın. İnsanları kültürleri ile iç içe yaşatın. Yarışmalar düzenleyin. İnsanlar belli bir yere hapsolmasınlar. İnsanları sosyalleştirin, evlerinden çıkarın, bir araya getirin. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, yaşam biçimi ne olursa olsun, insanların birbirlerini tanıyacağı ortamlar yaratın.

Haberin Devamı

Genel seçim mesajı

Önümüzdeki seçimleri kazanmaya yönelik adımlar atın. Milletvekili sayımızı artıracak, oradaki oyumuzu yükseltecek çalışmaları ihmal etmeyin. Belediyelerde yoksulluk envanteri oluşturun. Aile Sigortası projemizi yerelde gerçekleştirin.

Bütün yoksul yurttaşlarımıza ulaşarak, onların onurunu zedelemeden, Halk Kart uygulamasını uygulayın. Yiyecek içecek vermek yerine, nakdi olarak neye ihtiyacı varsa alsın. Her belediyede genel merkezle iletişim kuracak üst düzey bir yönetici bulunmalı, bunu da belirleyin.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara 13 talimat: CHP’ye yönelik ön yargıyı yıkın

Yavaş’tan ‘T.C.’ açıklaması

Yavaş, gazetecilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi tabelasının başına “T.C.” ibaresinin eklendiğini anımsatarak, “T.C. Ankara’ya geri mi döndü?” sorusu üzerine, “Geri gelme değil, zaten olması gereken yerde” dedi. Gazetecilerin İmamoğlu’na da aynı uygulamayı yapıp yapmayacağını sorması üzerine “T.C. ibaresini çok seviyoruz, her yerde olmalı” yanıtını verdi. Toplantının ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, cuma namazını kılmak üzere Kocatepe Camii’ne gitti.