Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu: Önemli olan devamındaki süreci yönetmek

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Önemli olan devamındaki süreci yönetmek

27.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, “yeni anayasa” ve “referandum” taleplerine yönelik dikkati çeken mesajlar verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Önemli olan devamındaki süreci yönetmek

Kılıçdaroğlu’nun, “Biz darbe hukukundan arınmış bir anayasa istiyoruz. Biz arınma istiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı konusunda bir referandum için her an hazırız” dediği öğrenildi. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), İstanbul seçimlerinden sonraki ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde düzenlenen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u tarihi bir farkla kazandık. Genel olarak yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ettik. Ama önemli olan bunun devamında yaşayacağımız süreci yönetmektir” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yeni anayasa

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin sorunlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi: “Temel sorun rejim değişikliğinin ortaya çıkardığı büyük buhrandır. Rejim değişikliği sorunları derinleştirdiği için devlette liyakat ortadan kalktığı için ucube bir yönetimle karşı karşıyayız. İki tane idare var. Birisi saray, birisi devlet. Birinde liyakat diğerinde saraya sadakat esas. O nedenle hayatımızın her alanında büyük sorunlar yaşıyoruz. Biz darbe hukukundan arınmış bir anayasa istiyoruz. Darbe hukukundan arınmış bir yasal bütünlük bir hukuk devleti arıyoruz. Biz arınma istiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı konusunda bir referandum için her an hazırız.”

Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’deki tüm kurumların ekonomik konularda “hesap verebilir” olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu hesap verebilirlik şeffaflığın doğal bir sonucu olduğunu vurguladığı ifade edildi.