Siyaset CHP liderinden 24 Haziran mesajı: ‘Seçime hazırız biz kazanacağız’

CHP liderinden 24 Haziran mesajı: ‘Seçime hazırız biz kazanacağız’

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’da erken seçim masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu’nun “Seçime hazırız biz kazanacağız. Bu yıl demokrasi yılı olacak” dediği öğrenildi

CHP liderinden 24 Haziran mesajı: ‘Seçime hazırız biz kazanacağız’

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5.5 saat süren toplantının tek gündemini “erken seçim” kararı oluşturdu. Alınan bilgilere göre toplantıda, MYK üyelerinin, erken seçime ilişkin olarak, “MHP’nin yerel seçimlerde yok olacağı görüldü, ekonomi sıkıntıda, bu nedenle baskın seçim yapılıyor ama bu seçim, onlar için için bir son olacak. Deniz bitti, kara göründü” şeklinde yorum yaptığı öğrenildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ise, “Yangından mal kaçırır gibi bir karar. Ama inşallah ters tepecek. Biz seçime hazırız, biz kazanacağız. Bu yıl bir demokrasi yılı olacak” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre toplantıda, erken seçim için hızlandırılmış bir programla sahaya inilmesi kararı alındı. Bu çerçevede, Ak Parti ve MHP dışında kalan siyasi partilerle resmi olarak ittifak görüşmelerinin bir kaç gün içinde başlatılmasına karar verildi. Kılıçdaroğlu ve parti heyetlerinin diğer partilerle ayrı ayrı yapacağı görüşmelerde, ittifaklar için “ilkelerin” konuşulacağı ve Cumhurbaşkanı adayı ismi üzerinde görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi. Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve SP Genel Başkanı Temal Karamollaoğlu ile yapılacak görüşmelerin süreç içinde belirleyici olacağı kaydedildi.

10 gün planı

Hızlandırılmış program kapsamında MYK’nın hafta sonu olağanüstü toplanması bekleniyor. Bu toplantıda, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı adayının hangi yöntemle belirleneceğinin netleştirileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına
10 gün içinde karar vermesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

MYK’da bazı üyelerin, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması yönünde öneri sunduğu ileri sürüldü. Kulislerde, seçimlere çok az bir süre kalması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun aday olabileceği ihtimalinin güçlendiği yorumları yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun ise yapılacak görüşmelere işaret ettiği ve herkesin benimseyeceği bir ismin hızlı biçimde belirleneceğini söylediği kaydedildi.

YSK’ya heyet gidiyor

Öte yandan CHP’nin hukukçularından oluşan bir heyet, bugün 15.30’da YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşecek; seçim güvenliğine ilişkin kaygılarını iletecek.