Siyaset CHP liderinden çağrı: Vicdanınızın sesini dinleyin

CHP liderinden çağrı: Vicdanınızın sesini dinleyin

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

23 Haziran’da oy kullanacak İstanbulluların demokrasinin geleceği için tarihi bir görev üstlenecekleri-ni ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kendi ülkemizde huzur içinde yaşayacaksak vicdanımızın sesini dinleye-ceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu herkesi sandığa gitmeye çağırdı.

CHP liderinden çağrı: Vicdanınızın sesini dinleyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’da oy kullanacak seçmene ‘vicdanınızın sesini din-leyin’ çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bize düşen görev sıradan bir oy kullanma değildir, tarihi bir görevdir. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşayacaksak vicdanınızın sesini dinleyin” dedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programına katılan Kılıçdaroğlu, İl Başkanlı-ğı’nın bulunduğu sokakta seçim otobüsünden kalabalığa seslendi.

‘Birlikte çalışmalıyız’

23 Haziran’da oy kullanacak İstanbullulara çağrıda bulunan CHP lideri, “Türkiye’de bir demokrasi mü-cadelesi var. Bu ülkenin vatanseverleri olarak görevimiz var. Biz Cumhuriyeti demokrasi ile taçlan-dırmak zorundayız. Ve bu amacın gerçekleşmesinde en büyük katkıyı sizler vereceksiniz. Birlikte yapacağız bunu. Yeri geldiğinde demokrasi için mücadele edenler bedel ödemişlerdir. Bizler çocukla-rımıza güzel bir Türkiye bırakacaksak, birlikte çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Benim sözüm sadece CHP’ye oy veren vatandaşlara değil. Demokrasi bizim gibi düşünmeyen farklı düşünen herkes için geçerlidir” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim sözüm özellikle geçen seçimlerde Ekrem Bey’e oy vermeyen vatandaşlarıma. Hepimiz o ayda haktan söz ederiz, hukuktan söz ederiz. Adaletten söz ederiz. Madem böyle düşünüyoruz, o zaman haksız-lığa uğrayan, mazbatası teslim edildikten sonra odada düzenlenen kumpaslarla mazbatası elinden alınan Ekrem Bey’e yapılan haksızlığa bu milletin ‘dur’ demesi lazım. Biz sandığa gideceğiz ve bu gü-zel ülkede demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Bayram yaşayacağız’

“Bir bayram günündeyiz. 23’ünde de bir bayram yaşayacağız. Bu bayramı sadece biz değil 81 milyon vatandaş yaşayacak. Ekrem İmamoğlu seçildiğinde dünyaya şu mesajı vereceğiz: Türkiye’de baskıcı bir yönetim var evet. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları bütün baskılar rağmen, YSK’nın odala-rındaki tüm kumpaslara rağmen, 7’li çeteye rağmen sandığa gittiler ve demokrasiden yana tavır aldı-lar. Her birimize düşen görev sıradan bir oy kullanma değildir. Her birimize düşen tarihi bir görevdir. Demokrasinin geleceği açısından önemli bir görevdir. 16 milyon İstanbullunun vicdanına sesleniyo-rum: “Kendi ülkemizde huzur içinde yaşayacaksak vicdanımızın sesini dinleyeceğiz.”

Kabakoz’u ziyaret etti

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Bakanlığı’ndaki bayramlaşmanın ardından Manav Türklerinin ağırlık-ta oturduğu 750 yıllık geçmişi olan Şile’ye bağlı Kabakoz köyünü ziyaret etti. Mahalle muhtarı Timur İzmir ve vatandaşlarla mahalle kıraathanesinde bir süre sohbet eden Kılıçdarığlu daha sonra ise kö-yün en yaşlısı olan Hakkı Yüksel’i evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğ-lu, milletvekilleri ve CHP’li ilçe belediye başkanları eşlik etti.