Siyaset CHP liderler zirvesinde ısrar edecek

CHP liderler zirvesinde ısrar edecek

27.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın perşembe günü grup başkanvekilleriyle gerçekleştirdiği zirvede şiddet sorununun çözülmesi için önerilerini sıralayan CHP yönetimi, ilk toplantıdan sonuç çıkmamasına karşın, “liderler zirvesi” önerilerini hayata geçirmek için ısrarcı davanma kararı aldı.

CHP liderler zirvesinde ısrar edecek

Alınan bilgilere göre, Başkan Kahraman’ın grup başkanvekilleri görüşmesini “altyapı oluşturma” amacıyla gerçekleştirdiğine yönelik toplantıda ifade ettiği sözlerden hareketle, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta yeni bir çağrı yapması bekleniyor.

4 partiden eşit katılım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta TBMM Başkanı Kahraman’ı ziyaret ederek sorunun çözümü konusunda inisiyatif almasına yönelik çağrısının ardından perşembe günü toplanan TBMM Başkanı ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri zirvesinden somut sonuç çıkmamasına karşın, CHP; sorunun çözüm adresinin TBMM olduğunu anlatmaktaki ısrarını sürdürecek. Liderler zirvesi yapılması ve dört siyasi partinin eşit katılımıyla oluşturulacak bir komisyon taleplerini, perşembe günkü toplantıya katılan Grup Başkanvekili Özgür Özel aracılığıyla bir kez daha yineleyen CHP’nin, yeni bir çağrı yapabileceği belirtiliyor.

‘Bire bir dinleme şart’
Bu sorunun çözümü için dört siyasi parti liderinin biraraya gelmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu’nun, bir liderler zirvesi yapılması ve hem Başbakan Ahmet Davutoğlu hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den komisyon önerisine sıcak bakmadıklarını birebir dinlemek istediği ifade ediliyor. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, anayasaya göre tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği ve eskiden genel başkanı olduğu Ak Parti ile siyasi bağını tam olarak koparmadığı görüşünü savunan CHP kurmaylarının, protokoler olarak devletin Erdoğan’dan sonraki en üst düzey ismi olan TBMM Başkanı’na bu zirveyi gerçekleştirme sorumluluğu bulunduğunu hatırlatmaya devam etmeyi sürdüreceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İkinci kriz oylamayla aşıldı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın 2015’in yaz aylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkında verdiği bir soru önergesi nedeniyle yaşanan krizin ardından, yeni bir krizin eşiğinden dönüldü. Tanal’ın Sümeyye Erdoğan’ın nişan masraflarına yönelik soru önergesi, nöbetçi grup başkanvekili Engin Altay tarafından, “özel hayatın gizliliği” gerekçesiyle onaylanmadı. Bunun üzerine Tanal, CHP Grup İçyönetmeliği hükümleri çerçevesinde önergesini, partisinin grup toplantısına taşıdı. Burada yapılan oylamada Tanal’ın önergesinin TBMM Başkanlığı’na sunulmasına oyçokluğuyla karar verildi. Tanal’ın Ağustos 2015’te verdiği bir soru önergesini basın mensuplarıyla paylaşırken, önergesinde yer almayan Sümeyye Erdoğan ile ilgili kurduğu bir cümle, Ak Parti’nin tepkisine neden olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meselenin önergenin basına servis edilmesi sırasında bir danışman hatasından kaynaklandığına işaret ederek, danışmanın işine son verildiğini açıklamıştı.