Siyaset ‘CHP’nin başarısı Pirus Zaferi’dir’

‘CHP’nin başarısı Pirus Zaferi’dir’

14.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam kampında 31 Mart yerel seçimini sekiz maddede analiz etti.

‘CHP’nin başarısı Pirus Zaferi’dir’

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

- RÜŞDÜNÜ İSPATLADI: Madde bir; 31 Mart seçimi huzurlu ve sakin geçmiştir. Seçime katılım oranı yüzde 85’i bulmuştur. Demokrasimiz bir kez daha rüşdünü ispatlamıştır. Madde iki; 31 Mart seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin adı konulmamış, ilanı yapılmamış güvenoyuna dönüşmüştü. X+Y=Z formülüyle siyasi denklemini kurduğumuz 31 Mart’ta Z, yani MHP ile AK Parti’nin toplam oyu, 24 Haziran’ın gerisine düşmemiş, tam tersine üstünde kalmıştır. Z, zafer olarak tecelli etmiştir.Madde üç; Bin 389 belediyenin 987’si Cumhur İttifakı’nın siyasi sorumluluğuna teslim edilmiştir. Belediye başkanlıkların yüzde 72’si Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin yönetimine geçmiştir. Madde dört; Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken, oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır. MHP’nin aldığı oy oranı yüzde 18.81’dir.

Haberin Devamı

- PİRUS ZAFERİ: Madde beş; Zillet ittifakının ana aktörü CHP’nin 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülmektedir. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus Zaferi’dir. Kazanırken kayıp böyle bir şeydir. CHP’nin yönetimini üstlendiği büyükşehir belediyelerinde meclis üyeliklerinin ağırlığı Cumhur İttifakı’ndadır. Davul onların boynunda olsa da tokmağın kimde olduğu aşikardır.

- ORGANİZE YOLSUZLUK: Madde altı; CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı en çok oyu alıp mazbataya şimdilik hak kazanmış gibi görünse de İstanbul’daki seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse inkâr edemeyecektir.

- HADDİNİ BİLDİRDİ: Madde yedi; Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, bölücü terör örgütü PKK’ya haddini bildirmiş, siyasetteki acentesi HDP’ye yeter artık mesajını vermişlerdir. Madde sekiz; Zillet ittifakının sözde Kürdistan çığırtkanı bu kez de vaat edilmiş topraklardan hayasızca bahsetmiştir. Vaat edilmiş topraklardan bahseden, bu toprakları kuruttuğumuzu iddia eden kişi bir milletvekilidir, HDP’nin eş başkanıdır, CHP’nin, İP’in, SP’nin yoldaşıdır. Büyük İsrail Projesi’nin Truva Atı bu soysuzlar tek kelimeyle vatan hainidir.

Haberin Devamı

- İSTANBUL TEKRARLANABİLİR: MHP, YSK’nın alacağı her türlü karara bağlıdır. Ancak İstanbul’daki usulsüzlükler ve sandık hileleri Türkiye’yi kaosa, kargaşaya, krize sürükleyecek hatalara yönelecekse, çare yine demokrasi içinde aranmalıdır. Eğer sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse İstanbul’da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir.

Fransa ve ABD’ye sert tepki

Bahçeli konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un 24 Nisan’ı Anma Günü ilan etmesininin utanç verici bir rezalet olduğunu belirterek, “Fransa eğer anacaksa, Afrika’da katlettiği masumları anmalıdır” dedi. ABD’nin provokasyonlarına devam ettiğini F-35’lerin ne olacağının muamma olduğunu belirten Bahçeli, “Cumhurbaşkanımızı Türkiye’nin meşru egemenlik haklarını cesur bir şekilde savunmasından dolayı gönülden tebrik ediyor, MHP’nin ne pahasına olursa olsun yanlarında olacağını kararlı bir şekilde duyuruyorum” dedi.

‘Kankama laf söyletmem’

MHP lideri Bahçeli, kapalı toplantıda İstanbul’da seçimin yenilenmesi halinde tartışmaların son bulacağını söyledi. İç ve dış odakların Türkiye aleyhinde oyun kurduklarını belirten Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ilginç ifadeler kullandı. CHP, İYİ Parti ve HDP başta olmak üzere “beş benzemez” olarak nitelendirdiği Millet İttifakı için “Kılıçdaroğlu’nu tanırım. Bu beş benzemezi bir araya getirecek kapasite yok. Bir araya getirenleri yakında göreceğiz, ABD mi, İsrail mi belli olur” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı’na sahip çıkılması gerektiğini ve 2023’e kadar ittifaka sadık şekilde çalışacaklarını belirten Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Kankama laf söyletmem” dedi.