Siyaset CHP, önce FETÖ ağzını bıraksın

CHP, önce FETÖ ağzını bıraksın

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, memleketi Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Su Kalite Kontrol Laboratuvarı’nın açılış törenine katıldı.

CHP, önce FETÖ  ağzını bıraksın

Törendeki konuşmasında Türkiye’nin birlik, beraberlik ve huzurunu kimsenin bozamayacağını anlatan Gül, 80 milyon insanın can ve mal emniyetinin Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin teminatı altında olduğunu söyledi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman basınına Türkiye’ye şikayet eden açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Gül, şöyle devam etti: “Kalkıp; ‘Türkiye’de vatandaşın can mal emniyeti yok’ demek asla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışır bir ifade değildir. Bu coğrafyada hiçbir zaman ana muhalefet ya da muhalefet bu kadar alçalmamıştı. Açıklamaları gerçekten Türkiye’nin değerlerine, siyasetin ahlakına asla uygun düşmemektedir. Türkiye’de uzlaşma vardır, toplumsal mutabakat vardır. Türkiye’de kutuplaşmayı sağlamak adına yapılan bu tür açıklamalar milletimiz tarafından asla tasvip görmeyecektir.”
‘Yargıya güvenin’
Bakan Gül, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. FETÖ davası sanıklarının yargılamalarının bağımsız ve tarafsız yapıldığını dile getiren Gül, “Şu anda 15 Temmuz darbe girişimine karışan tüm darbeciler, FETÖ terör örgütü yönetici kadrosu üyeleri yargılanıyor. Türk mahkemeleri adil, bağımsız ve tarafsız şekilde hakim ve savcılarımız bu yargılamaları yapıyor. Herkes yargıya sonuna kadar güvensin, adaletin tecelli edeceğine asla şüphe duymasınlar” dedi.

‘Darbecilerin yanında’

Gül CHP’nin düzenleyeceği Adalet Kurultayı’na ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:
“CHP’nin nesi var bizi ilgilendirmez. Türk milletinin bağımsız, tarafsız yargısız var, hakimi, savcısı var. CHP, FETÖ ağzını önce bıraksın. Darbecilerin yanında, terör örgütleriyle aynı dili kullanmaktan vazgeçsin. Şu milletin yanında bari 2 gün durmaya çalışsın. CHP şu milletle 30 gün olmadı 30 dakika aynı duyguyu paylaşmaya, FETÖ’ye diğer terör örgütlerine karşı milletin yanında durmaya, FETÖ ağzıyla konuşmamaya davet ediyor. CHP’nin nesi var adaletle ilgili bilinmez ama Türk milletinin, Türk devletinin bağımsız, tarafsız yargısı var, adalet mekanizmaları var.”