Siyaset CHP ‘öteki’ Ankara’da

CHP ‘öteki’ Ankara’da

09.02.2010 - 00:59 | Son Güncellenme:

ODTÜ Mezunları Derneği’ndeki konuşmasında sol partileri eleştirerek, “Sokağa inemedik. Ankara’nın öbür tarafına gidemedik” diyen CHP’li Kılıçdaroğlu, dün Altındağ’da bir kahvehane ve bir aileyi ziyaret etti

CHP ‘öteki’ Ankara’da

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, “‘Ankara’nın öbür tarafına gidelim’ dedik mi? Altındağ’da bir aileye misafir olduk mu, onları misafir ettik mi?” sözleriyle yarattığı tartışmadan 9 gün sonra Altındağ’da bir aileyi ve kahvehaneyi ziyaret etti.
Kılıçdaroğlu’nun, 30 Ocak’ta ODTÜ Mezunları Derneği’nin düzenlediği bir toplantıda, “Türkiye’de CHP dışındaki sol öldü. Sol yok, sağımız güçlü bu yüzden sağa doğru gidiyoruz. Çünkü oy alacağız, kimden alacağız?” dedi. Solun sokağı göremediğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun “Oturduk sıcak evlerimizde gazete okuduk. Ankara’da sosyolojik uçurumlar var. ‘Ankara’nın öbür tarafına gidelim’ dedik mi? Altındağ’da bir aileye misafir olduk mu, onları misafir ettik mi? Onlar bunu yapıyor, biz yapmıyoruz. Rahata alıştık, tatillere gidiyoruz” sözleri gündeme oturmuştu.

‘Gökçek’e nasıl oy çıkıyor?’
CHP Grup Başkan Vekilleri Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay ile CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, dün Altındağ Alemdağ mahallesinde Necati-İpek Alpsoy’un evi ile Yaşar Türkan’ın kahvehanesini ziyaret etti.
Alpsoy ailesinin evinde toplanan mahalle sakinleri, işsizlik, yoksulluk ve belediye hizmetlerine ilişkin sorunlarını anlattı. Mahalle sakinleri, Kılıçdaroğlu’nun sorusu üzerine belediye hizmetlerinden memnun olmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, “Belediyenin buraya hizmet vermediğini gördük zaten. Peki nasıl oluyor da bu bölgeden Melih Gökçek’e oy çıkıyor” sorusu üzerine mahalle sakinleri, gıda ve kömür yardımı yapıldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise makarna ve kömür dağıtılarak yoksulluğun giderilemeyeceğini, sosyal devletin de makarna, kömür dağıtan devlet olmadığını söyledi.

Aile sigortasını anlattı
CHP milletvekilleri, daha sonra Yaşar Türkan’a ait “İdeal” adlı kahvehaneyi ziyaret ederek, vatandaşlarla çay içti. Kahvehanedekilere de “aile sigortası”nı anlatan Kılıçdaroğlu, seçimlerde CHP’nin iktidar yapılmasını isteyerek, “Bunun yolu sizsiniz. Mühür sizde, Süleyman sizsiniz” ifadelerini kullandı.
“Siz kahvehanedesiniz, çocuklarınız işsiz” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bu tabloyu artık kaldıramayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, yoksul ailelerin ihtiyacının sadaka mantığıyla çözülemeyeceğini belirtti. “Hayatın her alanında vatandaşlarla birlikte olabildikleri ölçüde güven ilişkisi geliştirebileceklerini” kaydeden Kılıçdaroğlu, “Seçim startı verdiğiniz söylenebilir mi?” sorusu üzerine “Elbette. Seçim startını verdik zaten” dedi.

Ziyaretlere devam
Kılıçdaroğlu, “Bundan sonraki adresiniz ne olacak” sorusuna ise, “Partili arkadaşlarla belirleyeceğiz ama yine böyle gecekondu ağırlıklı olacak” yanıtını verdi. Ziyaret sırasında milletvekilleri ile basın mensuplarına çay, gözleme, kek ve çecil peyniri ikram edildi.