Siyaset CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu

CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu

05.02.2018 - 02:04 | Son Güncellenme:

CHP kurultayı sona erdi. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli olduktan sonra Parti Meclisi üyeleri açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde bulunan 7 isim delegeden çizik yedi. PM dışında kalan isimler arasında Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu da var.7 isim ise listeyi delip PM'ye girmeye başardı.

CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu

CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı tamamlandı. Cumartesi günü genel başkan seçimi yapıldı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden geçilirken, rakibi Muharrem İnce 447 oyda kaldı. Pazar günü ise partinin kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan 52 kişilik Parti Meclisi (PM), 8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve üyeliklerinin seçimi yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı.Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından parti tüzüğündeki "cinsiyet ve gençlik kotası" uygulanarak, kesin sonuçlar daha sonra duyurulacak.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ 10 FİRE VERDİ, SEZGİN TANRIKULU VE BEKEROĞLU'NA ŞOK

Geçen kurultayda 23 fire veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi bu sefer sadece 7 fire verdi. 686 Sayılı KHK’yla ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nde yer aldığı için görevden uzaklaştırılan Marmara Üniversitesi Siyaset Tarihi Ana Bilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’a BYKP listesinde yer verildi. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde sürpriz, emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz oldu.Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde bulanan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan avukatı Celal Çelik ile Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Mehmet Bekaroğlu liste dışı kaldı.

Haberin Devamı

CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu

7 İSİM LİSTEYİ DELİP GİRDİ

Kılıçdaroğlu’nun listesine almadığı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile milletvekilleri, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Ali Şeker, Gaye Usluer, Necati Yılmaz listeyi delerek PM’ye girdi. Bu isimlerden Özkan, Günaydın ve Yılmaz İnce'nin listesindeydi.

ONUR AKIN DA LİSTE DIŞI

PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 isim arasından seçildi. 12 aday arasında Lale Karabıyık 931 ile en çok oyu aldı. İkinci sırada eski MYK üyesi Burhan Şenatalar, üçüncü sırada ise Prof. Yunus Emre yer aldı. İşte seçilen 8 üye Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu ve Doç. Dr. Yunus Emre. Sanatçı Onur Akın da PM'de çizik yiyen isimlerden oldu.

EN YÜKSEK OYU HALUK KOÇ ALDI

488 kişinin aday olduğu PM'de en yüksek oyu Genel Başkan Yardımcıs Haluk Koç aldı.Koç'un yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunan Seyit Torun 583, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Çetin Osman Budak 513, Öztürk Yılmaz 478, Bülent Tezcan 439 ve Tekin Bingöl 425 oy alarak seçildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "anahtar listenin" ilk sırasında yer alan ve halen PM üyesi olan İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi 396 oy alarak PM'ye girdi. İçişleri Bakanlığınca bir süre önce görevden alınan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi olan İlgezdi'nin, salonda dağıtılan tüm anahtar listelerde ilk sırada yer alması dikkati çekmişti.

Haberin Devamı

Listesinde mevcut Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a yer veren Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca eski büyükelçi Ünal Çeviköz'ü de listeye dahil etti. Seçimlerde Çeviköz 359 oy alarak 47'nci sıradan PM'ye girmeyi başardı. Kılıçdaroğlu'nun listesinde, bir önceki MYK'da Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini verdiği Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da bulunuyordu. Öztrak, 531 oyla PM'ye girdi. Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'da Öztrak'a yine Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini vermesi bekleniyor. Yaşar Seyman, Sezgin Tanrıkulu, Sera Kadıgil, Hakkı Süha Okay, Ali Öztunç, Mehmet Ali Çelebi ve Emre Çam gibi halen PM üyesi olan isimler de yeniden bu listede yer buldu.

Haberin Devamı

KOTAYA TAKILDILAR
Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 33 kadın ve yüzde 10 gençlik kotası nedeniyle İlhan Cihaner ve Müslüm Sarı kotaya takıldı. Bu kotalar nedeniyle bir erkek üyenin yerine kadın ve genç üyeler geldi. Böylece 340 oy alan Gökçe Gökçen, 316 oy alan Erbil Aydınlık, 295 oy alan Fatma Güner PM kotadan PM'ye girdi. Eren Erdem ile Ünal Çeviköz 359 ile aynı oyu aldı. Bu nedenle ikisi arasında kura çekilecek.

BÖKE YENİDEN LİSTEDE

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi İzmir'den milletvekili seçilen ve bir süre önce parti sözcülüğü ve genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Selin Sayek Böke de yine listede yer alan isimlerden. Böke, bu seçimde Haluk Koç'un ardından en fazla oyu alarak yeniden PM üyesi oldu. Böke, 35'inci Olağan Kurultay'da 691 ile en fazla oyu alan PM adayıydı. Geçen kurultayda liste dışından PM'ye giren Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, cezası nedeniyle bu seçimde aday olamadı. Aday olamayan bir diğer isim de partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka oldu.

Haberin Devamı

CİNSİYET VE GENÇLİK KOTASI UYGULANMAMIŞ HALİYLE İŞTE CHP'NİN YENİ PM'Sİ

Haluk Koç 692, Selin Sayek Böke 687, Yıldırım Kaya 625, Ali Haydar Hakverdi 616, Onursal Adıgüzel 603, Orhan Sarıbal 592, Ali Öztunç 589, Seyit Torun 583, Mehmet Ali Çelebi 576, Hakkı Suha Okay 562, Oğuz Kaan Salıcı 554, Yaşar Seyman 549, Veli Ağbaba 541, Faik Öztrak 531, Gülizar Biçer Karaca 527, Muharrem Erkek 527, Aykut Erdoğdu 526, Emre Çam 517, Bülent Ecevit Tatlıdil 515, Çetin Osman Budak 513, Akif Hamzaçebi 485, Öztürk Yılmaz 478, Sera Kadıgil 475, Gamze Taşcıer 444, Bülent Tezcan 439, Turan Hançerli 430, Necati Yılmaz 428, Tekin Bingöl 425, Gökhan Günaydın 422, Yavuz Karan 417, Tuncay Özkan 413, Sevda Erdan Kılıç 412, Emine Gülizar Emecan 411, Haydar Akar 401, Ayça Taşkent 398, Gamze Akkuş İlgezdi 396, Pınar Uzun 395, Haluk Pekşen 390, Bülent Kuşoğlu 385, Gamze Pamuk Ateşli 384, Ali Şeker 375, Gökhan Zeybek 375, Erdal Aksünger 373, Erdoğan Toprak 372, Gaye Usluer 371, Gül Çiftçi 367, Ünal Çeviköz 359, Eren Erdem 359, Semra Dinçer 355, Gülçin Timur 354, Müslim Sarı 350 ve İlhan Cihaner 344."

CHP YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU

CHP Kurultayında Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. Üyelerin isimleri şu şekilde oluştu: “Sezgin Kaya, Erdoğan Kılıç, Öncü Özbay, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Tuba Torun, Emrah Arslan, Cem Artandaş, Turan Aydoğan, Uğur Bayraktutan, Süleyman Bülbül, Selahattin Emre, Gülsüm Filorinalı ve Banu Gençkan.”