Siyaset 'CHP reklam filminde resmimi izinsiz kullandı' iddiası

'CHP reklam filminde resmimi izinsiz kullandı' iddiası

11.04.2011 - 15:19 | Son Güncellenme:

.

CHP reklam filminde resmimi izinsiz kullandı iddiası

CHP reklam filminde resmimi izinsiz kullandı iddiası
UNESCO’nun "Yaşayan insan hazinesi" ilan ettiği Hayri Dev, CHP’nin seçim reklam filminde fotoğrafının kullanılmasıyla ilgili, "Ben sanatımla, çaldıklarımla, söylediklerimle anılmak istiyorum" dedi.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan Dev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, reklam filminde fotoğrafının bilgisi dışında kullanıldığını, bu nedenle çok üzgün olduğunu belirtti.

Siyasetle anılmak istemediğini ifade eden Dev, "Ben sanatımla, çaldıklarımla, söylediklerimle anılmak istiyorum. Müziğim bana yetiyor. Müzik olmadan yaşayamam. Şöyle iki oynamasam, çalmasam uykum gelmez. Çalınca, oynayınca dinleniyorum. Beni bu Çameli’nin havası ve çaldıklarım ayakta tutuyor" dedi.

Hayri Dev’in oğlu Bayram Dev, babasının bir konseri sırasında fotoğraflarının çekildiğini ve bir form doldurtulduğunu, fotoğrafın internetten indirilerek, CHP’nin reklam filmine konulduğunu söyledi.

Reklam filmini izlediklerinde şoke olduklarını belirten Bayram Dev, "Bize sağdan soldan her yerden telefon geliyor. Kötü bir şey yok, ama böyle olduğuna üzüldük" diye konuştu.

Fotoğrafı çeken Serdar Yağcı da Hayri Dev’den izin aldığını ileri sürerek, şunları kaydetti: "Fotoğrafı, iki yıl önce Denizli Belediyesi Konservatuvarında çektim.

Hayri Dev, Denizli Belediyesi Konservatuvarına geldi. Konservatuvar Şefi Erol Çiftçi, beni çağırdı ve Hayri Dev’in fotoğraflarını çekmemi istedi. Çekimimi tamamladım ve kullanmak için kendisinden izin istedim. Onay verdi ve bununla ilgili bir form imzaladık. Elimde sözleşmem var. Daha sonra çalıştığım kurumda satılmak üzere eseri yayımladım."