Siyaset CHP seçim startını verdi bile!

CHP seçim startını verdi bile!

09.02.2010 - 08:31 | Son Güncellenme:

Normal şartlarda 22 Temmuz 2011'de yapılacak milletvekili genel seçimlerine daha 18 ay var ama siyasi partiler seçim çalışmalarına şimdiden başladı.

CHP seçim startını verdi bile

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim dönemlerinde olduğu gibi, il il dolaşarak daha önceden hizmete sokulmuş okul ve tesisleri toplu olarak açmaya başlarken diğer taraftan milletvekillerini toplayarak gelecek dönem stratejisini anlattı. Tüm parti teşkilatına “Seçim çalışmalarına başlayın” talimatı veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yıl 7 Kasım’da erken seçim olacağı iddiasını da ortaya attı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın parti teşkilatına “Yollara çıkacaksınız, çalmadığınız kapı, görmediğiniz ev kalmayacak” talimatının ardından kurmayları da harekete geçti. CHP Meclis Grup Başkanvekilileri Kemal Kılıçdaroğlu, ile Hakkı Süha Okay Ankara’nın yoksul bölgesi Altındağ’da bir ailenin evini ziyaret etti ve kahvede vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu ve Okay dün birlikte davetli oldukları TBMM Başkanı Şahin’in ‘barış yemeği’ne katılmak yerine Altındağ Alemdağ Mahallesi’nde Necati ve İpek Alpsoy’un evi ile Yaşar Türkan’ın kahvehanesini ziyaret etti. Alpsoy ailesinin evinde toplanan mahalle sakinleri, siyasetçilere işsizlik ve belediye hizmetlerine ilişkin sorunlarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, şikâyet eden vatandaşlara makarna ve kömür dağıtılarak yoksulluğun giderilemeyeceğini, sosyal devletin de makarna, kömür dağıtan devlet olmadığını söyledi. Partisinin iktidar olması durumunda, ‘aile sigortası’ sisteminin uygulanacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu sistemde belirli bir gelirin altındaki ailelere aylık 300 TL yardım yapılacağını, bu paranın evin kadınının hesabına yatırılacağını, kadının da evin ihtiyaçlarını göreceğini anlattı. CHP iktidarında yapacaklarını da anlatan Kılıçdaroğlu, mahallelilerden, anlattıklarını başkalarına aktarmalarını da istedi. Ev ziyaretinde Kılıçdaroğlu, Okay ile gazetecilere çay, gözleme, kek ve çecil peyniri ikram edildi.

Okay ve Kılıçdaroğlu daha sonra da Yaşar Türkan’a ait ‘İdeal’ adlı kahvehaneyi ziyaret ederek, vatandaşlarla çay içti. Kahvehanedekilere de ‘aile sigortası’nı anlatan Kılıçdaroğlu, seçimlerde partisinin iktidar yapılmasını isteyerek, “Bunun yolu sizsiniz. Mühür sizde, Süleyman sizsiniz” dedi. Kahvehanedekilerle sohbeti sırasında, TBMM’de geçen hafta yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Başbakan ne zaman Meclis’e gelse, Meclis’te kavga var” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, kahvehaneden ayrılırken gazetecilere ‘Hayatın her alanında vatandaşlarla birlikte olabildikleri ölçüde güven ilişkisi geliştirebileceklerini’ söyledi. Kılıçdaroğlu, “Seçim startı verdiğiniz söylenebilir mi?” sorusunu, “Elbette. Seçim startını verdik zaten” diye yanıtladı. (Radikal)