Siyaset CHP, Yetki Kanunu’na karşı AYM’ye gidiyor

CHP, Yetki Kanunu’na karşı AYM’ye gidiyor

12.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

CHP, Yetki Kanunu’na karşı AYM’ye gidiyor

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, TBMM’de önceki gün kabul edilen Yetki Kanunu’nun yürütmesinin durdurulması için pazartesi günü Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti. Tezcan, “Yetki Kanunu çok açıkça anayasaya aykırıdır, Meclis’in yetkilerinin gasp edilmesidir. Bu, Gazi Meclis’i devre dışı bırakmaktır. Gazi Meclis’i topal etme, yürütememe, arazlı bırakma girişimleridir. Bu milletin iradesini çalmaktır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tezcan, milletin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını ve kampanyasını kucakladığını söyledi. HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu eleştiren Tezcan, “Utanmıyor musunuz? Bir aday hapisteyken bu yarışı yapmayı nasıl içinize sindiriyorsunuz? Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Adayların yarışmasını engelleyerek Türkiye’nin yüzünü ağartamazsınız, karartırsınız” diye konuştu.

‘Neresi kirli?’

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini, “çirkin pazarlık” olarak değerlendirdiğini söyleyen Tezcan, “Demokrasiye kurulan kirli tuzağı kaldırmak için atılan adımın neresi kirli pazarlık? Kirli pazarlık arıyorsanız kendi tarihinize, yakın geçmişe bakın. FETÖ’yle kirli pazarlık yapıp devletin bağrına yerleştiren, kozmik odaya sokan, hâkimleri, savcıları, yargıyı bunlara teslim eden, o kirli pazarlıkları yapan bu iktidar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bahçeli’ye tepki

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin eski nezaket üslubunun tarih sayfalarında kaldığını belirten Tezcan, “Söylediği sözleri tekrar etmekten bile hicap duyuyorum. Belli ki rakibinin elini bağlayıp şampiyon olma sevdasındaki yalancı boksörün hayal kırıklığı içinde. Bu şikeli maçın bozulmasının hayal kırıklığını yaşıyor anlaşılan” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, “Seçime 15 gün kala Adil Öksüz’ü getirecekler” şeklinde açıklama yaptığı hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Tezcan, “Bu iktidar, tek adam koalisyonu iktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirebileceğini gösterdi. Ama millet bunlara itibar etmeyecektir. Zaten Adil Öksüz’ün bu hükümetten çok uzak ve bağımsız olduğunu tahmin etmiyoruz. Öksüz’ü yakalayıp getirme değil, onu yapacaklarsa ellerinin altındaki birini, yeni bir görevlendirmeyle ortaya çıkaracaklar demektir. Ama bu konuda somut bilgim yok” dedi.

2 bin 319 aday adayı başvurdu

Tezcan, CHP’ye dönen 15 milletvekilini parlamentoda görevlendireceklerini belirtirken, adaylık için; siyaset, sanat, medya dünyasından çok sayıda müracaat olduğunu bildirdi. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’dan aday olacağını açıkladı. Tezcan, CHP’ye 2 bin 319 aday adaylığı başvurusu yapıldığını, bunun bin 706’sının erkek, 613’ünün kadın, 166’sının gençlerden oluştuğunu bildirdi. Tezcan, aday adaylarından 105’inin doktorasının bulunduğunu, bin 270’inin üniversite, 226’sının yüksek lisans, 137’sinin ilkokul, 436’sının lise, 145’inin ortaokul mezunu olduğunu ifade etti.