Siyaset CHP’de ‘İstanbul alarmı’

CHP’de ‘İstanbul alarmı’

07.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, İçişleri Bakanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlattığı özel teftişin ardından alarma geçti.

CHP’de ‘İstanbul alarmı’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP'li diğer belediyelere yönelik benzer girişimlere karşı atılacak adımları belirlemek üzere "Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu" oluşturuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptıkları toplantı ve aldıkları kararlara ilişkin şunları söyledi: 17-19 Aralık tarihlerinde Kayseri’de düzenlediğimiz belediye başkanları çalıştayımızda, belediyelerimize yönelik hukuksuz girişimlerin artacağını değerlendirmiştik.  Aradan bir hafta geçmeden İBB'ne özel teftiş başlatıldı. Özellikle bazı tetikçi müfettişler gönderilerek, somut kanıt olmasa bile belediyelerimiz üzerinde baskı kurulacağı yönünde bilgiler alıyoruz. Bunun ilk örneğini İBB'ne gönderilen müfettişlerden birinin Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayı çıkmasıyla yaşadık.

Haberin Devamı

Belediyelerimize yönelik hukuksuz girişimlere karşı atacağımız adımları belirlemek üzere Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu oluşturduk. 5 Ocak’ta gerçekleştirilen komisyon toplantımızda, belediyelerimizin olası bir soruşturma sırasında atacağı adımlara ilişkin de 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırladık, üm belediye başkanlarımıza gönderdik.

9 maddelik tavsiye metni

Belediye başkanlarımızdan ilk olarak, soruşturma haberi alınır alınmaz Genel Merkez’e, Belediye Hukuk Komisyonu’na ve il başkanlıklarına ivedilikle bilgi vermelerini istedik. Hukuk komisyonlarımızda bulunan avukatlarımız da ivedilikle çalışmalara başlayacak. Yazımızda soruşturmalar sırasında avukatların da hazır bulunması gerektiğini, aramaların belediyelerimiz tarafından kayıt altına alınmasını, bilgisayarlarda arama yapılırken sadece içeriklerin kopyasının alınabileceğini, el konulması halinde ise cihazların mutlaka bir kopyasının alınması gerektiğini belirttik. Hukuksuz girişimlere heves edenler, karşılarında, Genel Başkanı’ndan her bir üyesine kadar kenetlenmiş, sırtını halkın iradesine dayamış, topyekûn bir mücadele bulacaklar."