Siyaset CHP'de Kayseri dosyasından sonra sırada Konya var

CHP'de Kayseri dosyasından sonra sırada Konya var

16.12.2010 - 10:18 | Son Güncellenme:

.

CHPde Kayseri dosyasından sonra sırada Konya var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği Kayseri’deki yolsuzluk iddialarının ardından CHP’li Atilla Kart, Konya ile ilgili bir iddiayı gündeme taşıdı. Kart’ın soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın verdiği yanıt ise konuyla ilgili olarak MTA Genel Müdürlüğü’nce ivedi olarak talimatla soruşturma açıldığı, görevli müfettiş tarafından soruşturmanın halen Konya’da yürütüldüğünü ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "AKP iktidarıyla birlikte yolsuzluğa karışmayan kamu kurum sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Kurumsal hale gelen yolsuzluklar artık denetlenememektedir" dedi. Yolsuzluk mekanizmasının MTA-Orta Anadolu 2. Bölge Müdürlüğü’nde yaşandığını ileri süren Kart, şöyle dedi:

"Bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, idari işler ve muhasebe şefi-şef vekillerinin ve başka görevlilerin işbirliğiyle; şef vekilinin kayınvalidesi adına firma kurulmuş, kurumun arazide ihtiyacı olan işçi alımı, araç kiralanması, ev-lojman kiralanması işleri, AKP teşkilatlarıyla, firma işbirliği içinde yapılmaktadır."

Haberin Devamı

-"SORUŞTURMA KONYA’DA YÜRÜTÜLÜYOR"-

Soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Adalet ve Kalkınma Partisi örgütleri ile ilgili olarak önergede yaptığınız değerlendirmelere katılmak mümkün olmadığı gibi gerçeği de yansıtmamaktadır" dedi.

Bakan Yıldız, önergede söz konusu edilen hususların Konya’da yayınlanan bir gazetede yer alması üzerine 8 Ekim 2010 tarihinde MTA Genel Müdürlüğü’nce ivedi olarak talimatla soruşturma açıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Görevli müfettiş tarafından soruşturma halen Konya’da yürütülmekte olup, neticesine göre gereken iş ve işlemler ivedi olarak tesis edilerek tarafınıza da bilgi verilecektir."(