Siyaset CHP'de seçim heyecanı

CHP'de seçim heyecanı

26.06.2013 - 10:24 | Son Güncellenme:

.

CHPde seçim heyecanı

CHP’de milletvekilleri sandık başına gitti. CHP Grubu’nun basına kapalı yapılan toplantısında grup organları ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri için seçim yapılıyor.

Haberin Devamı

CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 10.00’da basına kapalı toplandı. Toplantıda grup organları ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri için seçim yapılacak.Seçimlerin tamamlanamaması halinde 27 Haziran tarihinde turlara devam edilecek.

Milletvekilleri, Grup başkanvekili (3 üye), Grup Yönetim Kurulu üye (9 üye), Grup Denetçi üye (2 üye), Grup Disiplin Kurulu üye (7 asıl, 2 yedek üye), TBMM Başkanvekili (1 üye), TBMM Katip Üye (2 üye), TBMM İdare Amiri seçimi (1 üye) için oy kullanacak.

Grup başkanvekilliği için 10 aday yarışacak. Grup başkanvekilliğinde Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan, Ali Rıza Öztürk, Engin Altay, Hurşit Güneş, Mahmut Tanal, Özgür Özel, Ali Serindağ, Atilla Kart aday.

Haberin Devamı

Meclis Başkanvekilliği için de 4 aday yarışacak. Meclis Başkanvekilliği için Güldal Mumcu, Mehmet Kesimoğlu, Erdal Aksünger, Kamer Genç yarışacak.

Katip üye için Rıza Yalçınkaya, Tanju Özcan, Muharrem Işık, Emre Köprülü, Mevlüt Dudu ve Ali Demirçalı arasında yarış geçecek.

-EN RAHAT ADAY ÖZDEMİR-

TBMM İdari Amirliği için tek aday ise Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir.

Seçimde 68 oy alan kazanmış olacak.