Siyaset CHP'den Davutoğlu'na dokunulmazlık cevabı

CHP'den Davutoğlu'na dokunulmazlık cevabı

17.03.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

CHP'li Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın" dedi.

CHPden Davutoğluna dokunulmazlık cevabı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili açıklamasına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekilliği dokunulmazlığı milletvekilinin siyaset yapma hakkının güvencesidir. Milletvekilliği dokunulmazlığı, milletvekilinin hırsızlık, yolsuzluk, terör örgütüne destek olma hakkının güvencesi değildir. Bunu başından beri söyledik yine söylüyoruz. Bütün dokunulmazlıkları sayı hesabı yapmadan, milletvekilini kürsüde söylediği bunu dışarıda tekrar ettiği sözler hariç milletvekilliği sorumsuzluğu kapsamına giren sözler hariç bütün suçlarla ilgili yargılanabilmesini dokunulmazlığının olmamasını savunuyoruz. Aynı hattayız.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN UMARIM ÇARK ETME DURUMDAN KALMAZ

Başbakanın dediği umarım bizim dediğimiz hattatadır. Yarın bu söylediklerini umarım Brüksel dönüşünde değiştirme ya da çark etme durumunda kalmaz. Umarım belirli yerlerden gelecek talimatlar ile kararını, niyeti değiştirmez. Ben böyle bir şey söylemek istedim demez.

CHP'NİN ÖNERİSİNİN KABUL EDİLECEK OLMASININ GÖSTERGESİDİR

Bu sevindiricidir. CHP'nin önerisinin kabul edilecek olması artık yolsuzluk yapma ayrıcalığının bir milletvekili ayrıcalığı olmayacağının da göstergesidir. Bütün yolsuzluk dosyaları, teröre destek verenler varsa onların da dosyaları görüşülür. Yargı önünde hesabını verir. Sayın

BAŞBAKAN TALİMATLAR SONUCUNDA KARARINDAN DÖNEBİLİR

Başbakan akşama kadar süre vermiş bize. Akşama kadar süreye gerek yok. Bizim tutumuz net. Önceden de netti. Sayın Başbakan akşama kadar muhtemel görüşmeler sonucunda ya da talimatlar sonucunda kararından dönebilir. Sözlerinden dönmek zorunda kalabilir. Cevabımızı hemen vermeyi yararlı görüyoruz.

Haberin Devamı

DOKUNULMAZLIKLAR HİÇ BİR ŞEKİLDE ŞANTAJ KONUSU YAPILAMAZ

Dokunulmazlıklar hiç bir şekilde şantaj konusu yapılamaz. Milletvekilini siyaset yapma hakkı güvence altına alınır. Bunun dışında milletvekilinin suç işlem özgürlüğü yoktur. Vatandaş ne ise milletvekili de öyle olacaktır. Sayın Başbakan bundan sonra da CHP'nin önerilerini dinlemeye devam ederse Türkiye'nin geleceği zannediyorum daha hayırlı bir noktaya gider.

506 DOSYA KARMA KOMİSYONUN ÖNÜNDEKİ DOSYA MIDIR DEĞİL MİDİR?

506 dosya karma komisyonun önündeki dosya mıdır değil midir? Daha bu konuda net açıklamalar yapmadılar. Bizim buradaki tutumuz çok net. Sayılarla meşgul değiliz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dosyalar incelenir. "

FEZLEKELER DERHAL MECLİS'E GÖNDERİLMELİ

Dosyalara ilişkin bir soru üzerine Tezcan şu yanıtı verdi: "Biz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının, kurumunun bu kadar hile yapabileceğini düşünmek istemiyoruz. Böyle bir hilenin peşindelerse bu gizli kalmaz ortaya çıkar. Başbakan böyle bir açıklama yapıyorsa elindeki bütün dokunulmazlık dosyalarının fezlekelerin derhal Meclis'e gönderilmeli. TBMM kimseyi koruma makamı değildir. Suçu gizleme makamı da değildir. Sorunun köklü çözümü Anayasa'nın dokunulmazlıkla ilgili maddesinin toptan değişimi ile ilgilidir. Yeni düzenleme yapılmalı. Mevcut dokunulmazlık dosyaları ile ilgili tutumuz nettir. Suç işleme ayrıcalığını kabul etmiyoruz."