Siyaset CHP'den Fransa'ya sert tepki: 'Haddini bil' diyoruz

CHP'den Fransa'ya sert tepki: 'Haddini bil' diyoruz

30.03.2018 - 14:39 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Suriye konusundaki açıklamaları nedeniyle Fransaya sert çıkarak, Fransaya Haddini bil diyoruz. Senin Suriyede yapabileceğin bir şey yok. Biz bölgenin silahlardan arındırılmasını istiyoruz dedi.

CHPden Fransaya sert tepki: Haddini bil diyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMMde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Engin Altay, Fransanın terör örgütü SDG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapması isteğine ilişkin açıklamaları eleştirdi.

Haberin Devamı

Engin Altay şöyle konuştu: "Siirtte şehitlerimiz var. Korucular. Allahtan rahmet diliyorum. Şimdi Fransa geliyorum, ABD ben gidiyorum diyor. Fransanın Suriyenin kuzeyine gelmesi konusu son derece önemli. Fakat burada şu var; Geçen hafta Erdoğan ile Macron görüştü. Soru şu: Ne görüştünüz, konuştunuz? Fransa, Suriyeye gelirse kandırıldım mı diyeceksin, bilgim vardı mı diyeceksin? Kandırılmandan millet bezdi. Sen kandırılıyorsun asker şehit oluyor. Türkiye seni daha ne kadar taşıyacak. Fransa ya da ABDnin bölgede bulunması kabul edilemez. Bölgenin silahlardan arındırılması lazımken bir emperyal gücün gidip başka gücün gelip çöreklenmesinin bölge barışına katkısı olmaz. PKK-PYDyi koruyacaksa Fransanın gücü yetmez. Kürt halkını koruyacağım derse büyük bir yalandır. Kürt sorunu çözümümüz Fransa, ABDye kaldıysa Allah selamet versin. Türkiye bölgedeki abi niteliğini kaybetti. Bölgede alelade bir ülke oldu. Türkiye bunu hak ediyor mu? Geldiğimiz nokta bu. Irakta yapılan yanlış stratejilerden ders alınmamasını bedelini Suriyede ödüyoruz. Terörle mücadele Kürt sorununa çözüm, sihirli formlu budur. Terörün beslendiği bataklığın kurutulması lazım. En büyük gücünü Kürt sorununun çözülememiş olmasından alıyor, terör bu gücünü. Bütün bunlarla birlikte Fransaya da haddini bil diyoruz. Senin Suriyede yapabileceğin bir şey yok. Biz bölgenin silahlardan arındırılmasını istiyoruz. Yaklaşımımız budur. Fransayı da bu kararını gözden geçirmeye çağırıyoruz."