Siyaset CHP'li Altay: İttifak için bazı görüşmeler oluyor

CHP'li Altay: İttifak için bazı görüşmeler oluyor

29.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İttifak konusunda kurulmuş bir komisyon olmamasına karşın demokrasiden yana diğer siyasi partilerle informal düzeyde bazı görüş alışverişleri olduğunu söyleyen CHP’li Altay, “Diğer partilerin ittifak anlayışlarını görmek istememiz doğal” ifadesini kullandı

CHPli Altay: İttifak için bazı görüşmeler oluyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “ittifak” tartışmaları konusunda, “Bu konuda özel olarak formal bir çalışma, kurulmuş komisyon, görevlendirme, görüşme takvimi yok. Ama informal düzeyde siyasi partilerle görüş alışverişleri yapılıyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Altay, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, OHAL’in 20 aydır sürdüğünü anımsattı. Altay, “Hükümetin bu saatten sonra OHAL’i sürdürmesi, 20 Temmuz’un bir sivil darbe olduğu iddiamızı güçlendirecek en büyük kanıt olur. MGK ve hükümet Türkiye’yi bir ayıptan kurtarmalıdır. MGK’nın üyelerine çağrıda bulunuyorum; devletimiz güçlüdür, istenirse FETÖ kalıntılarını temizleyecek güce sahiptir. Hal böyleyken OHAL’in uzatılmasından maksat, Ak Parti iktidarının diktatörlüğe evrilmesi noktasında bir adım daha ileri gitmektir” diye konuştu.

‘Mafyavâri üslup’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin sözlerine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın “Bedelini mutlaka ödeyecektir” ifadesini kullandığını aktaran Altay, bu yanıta tepki gösterdi. Altay, “Elinden geleni arkana koyarsan namertsin. Sen kimsin bedel ödeteceksin? Hodri meydan; Erdoğan kendisine yönelik bu ithamdan dolayı genel başkanımız hakkında dava açmalıdır. Yüreği yetiyorsa bunu yapsın. Hayati Yazıcı ağzını bozmasın. Mafyavari üslupla bir ülkenin ana muhalefet partisine had bildirmeye kalkmak, ‘bedel ödeteceğiz’ demek küstahlıktır, edepsizliktir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Altay, Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik, “mitomani hastalığına yakalanmış” ifadesini kullandığını belirterek, “Kabataş’ta başörtülü kadını tekmelediler, camide içki içtiler diyen Erdoğan mı mitomani hastası, Kılıçdaroğlu mu mitomani hastası? Mahir Ünal; havuz medyasında bir televizyon kanalında karşı karşıya oturalım, kim koprolali hastası, kim mitomani hastası, kim kleptomani hastası konuşalım. Öyle tek kale atıp tutmakla olmuyor bu işler” ifadelerini kullandı.

‘Görüş alışverişi’

Altay, gazetecilerin Kılıçdaroğlu’nun, “ittifak konusunda çalışma yapıyoruz” sözleriyle ilgili soruları yanıtladı. Altay, “Bizim diğer partilerin, yani demokrasiden yana olan partilerin ittifakla ilgili anlayışlarını görmek istememiz gayet doğal. Bu konuda özel olarak formal bir çalışma, kurulmuş komisyon, görevlendirme, görüşme takvimi yok. Ama informal düzeyde siyasi partilerle görüş alışverişleri yapılıyor” diye konuştu. Altay, her siyasi partinin kendine has ilkeleri bulunduğunu belirterek, “Herkesin ilkeleri, yaklaşımları, anlayışları ortaya çıktığında en uygun ittifak modelleri konuşulabilir. Yapılmaya bilir de. CHP mutlaka ittifak yapacak demem, ama yapmayacak da demem” dedi.

Haberin Devamı

Altay, CHP’nin ittifaka değil, seçim ittifaklarına ilişkin yasadaki eşitsizliklere karşı olduğunun altını çizdi.

“Görüşmelere, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi, bütün partiler dahil mi” sorusunu da yanıtlayan Altay, parti ayrımı yapmadıklarını, yasalar uyarınca kurulmuş tüm partilerin meşru olduğuna işaret etti.