Siyaset CHP'li Anadol TBMM'yi soru yağmuruna tuttu

CHP'li Anadol TBMM'yi soru yağmuruna tuttu

14.12.2010 - 10:20 | Son Güncellenme:

.

CHPli Anadol TBMMyi soru yağmuruna tuttu

Zaman aşımına uğrayan Kemal Türkler davasının peşini bırakmayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM’yi soru yağmuruna tuttu. Anadol, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, "Ünal Osmanağaoğlu hangi tarihlerdeki duruşmalara ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek getirilmemiştir?" diye sordu.

Haberin Devamı


CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Basında yer alan bir haberde DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetinin görüldüğü davada, cezaevi yetkililerinin mahkemeye gönderdikleri yazıda, gerçek fail Ünal Osmanağaoğlu’nun 2 Temmuz 2009 tarihli duruşmaya ödenek yokluğundan dolayı getirilemediği bilgisine yer verildiğini belirten Anadol, Adalet Bakanı’na şu soruları yöneltti:


"Ünal Osmanağaoğlu hangi tarihlerdeki duruşmalara ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek getirilmemiştir?
Ünal Osmanağaoğlu’nun 2 Temmuz 2009 tarihli duruşmaya ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek getirilmediğine ilişkin olarak cezaevince mahkemeye yazı yazıldığı doğru mudur? Eğer doğru ise Türk siyasi hayatının en önemli cinayetlerinden birisinin sanığının mahkemeye getirilmemesinin sorumluları kimlerdir? Bu kişiler hakkında inceleme başlatıldı ise hangi tarihte başlatılmış ve sonuçları ne olmuştur? Başlatılmadı ise yargının işlemesini engelleyenler hakkında inceleme başlatılmamasının gerekçeleri nedir?
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün DİSK’e gönderdiği 15 Temmuz 2009 tarihli yazısında ödenek olduğu belirtildiğine göre, cezaevi yetkililerinin açıklamaları mı yoksa Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yazısındaki bilgiler doğrudur? Mahkemeyi ve adaleti yanıltanlar hakkında ne işlem yapılmıştır?"