Siyaset CHP'li Dibek Şahin'in danışmanını sordu

CHP'li Dibek Şahin'in danışmanını sordu

24.12.2010 - 09:50 | Son Güncellenme:

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, "58. ve 59. Hükümet dönemlerinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in danışmanlığını yapan Selahattin Toraman, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmıştır. Bahsi geçen şahsın, yönetim kurulu üyesi olma gerekçeleri nelerdir" diye sordu.

CHPli Dibek Şahinin danışmanını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İddialara göre Toraman’ın, 2 yıllık Çorum Meslek Yüksek Okulu Sosyal Bilimler Bölümü mezunu olduğunu ve şu anda Açık Öğretim Fakültesi’ne devam ettiğini belirten Dibek, şu soruların yanıtlarını istedi:

Haberin Devamı

"Selahattin Toraman hakkındaki ön lisans mezunu olduğu iddiaları doğru mudur?

Türkiye’de çok önemli bir banka olan Vakıfbank’ın yönetim kuruluna atanacak lisans mezunu kimse bulunamamış mıdır?

Bahsi geçen şahsın, yönetim kurulu üyesi olma gerekçeleri nelerdir? Şahsın Sayın Mehmet Ali Şahin’in 58. ve 59. Hükümet dönemlerinde danışmanlığını yapmasının, Vakıfbank’a yönetim kurulu üyesi olması ile bir bağlantısı var mıdır?

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat bankalarında başka önlisans mezunu olan yönetim kurulu üyesi bulunmakta mıdır? Varsa bu şahıslar kimlerdir ve hangi okullardan mezun olmuşlardır?

BDDK önlisans mezunu bu şahsa nasıl onay vermiştir?"