Siyaset CHP'li Oyan'dan Bakan Yıldırım'a ağır suçlama

CHP'li Oyan'dan Bakan Yıldırım'a ağır suçlama

02.08.2011 - 13:05 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Seçim kampanyasında İzmir Valisi’nin makam aracı dahil tüm kamu imkanlarını kendi lehine fütursuzca kullanan Sayın Binali Yıldırım ile devletin değil, hükümetin valisi gibi davranan İzmir Valisi hakkında Başbakanlık olarak ne gibi bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz" diye sordu.

CHPli Oyandan Bakan Yıldırıma ağır suçlama

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

-"PTT’YE TESLİM EDİLEN 305 POSTA DAĞITIM ARACINDAN KAÇ TANESİ İZMİR PTT’YE KALDI?"-

2011 genel seçimleri sırasında Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (PTT’nin) OTOSAN’dan kiraladığı bin 100 araçtan İzmir’e getirilen 305 aracın İzmir’de kullanılacakmış gibi gösterilerek İzmir’de büyük bir teslim törenine konu yapıldığının görüldüğünü ifade eden Oyan, şu soruları yöneltti:

"Genel seçim tarihinin bir ay öncesinde, seçim kampanyasının en yoğun olduğu dönemde İzmir’e getirilerek büyük bir törenle PTT’ye teslim edilen 305 posta dağıtım aracından kaç tanesi İzmir PTT’ye kalmıştır? Eğer İzmir basınına yansıdığı şekilde (Yenigün Gazetesi, 13.05.2011) bunların sayısı sadece 10’dan ibaretse, söz konusu tören kamu kaynakları üzerinden bir seçim şovunun yapılması anlamına gelmemekte midir?

Haberin Devamı

Söz konusu 305 araç, üretim bölgesi olan Marmara Bölgesinden TIR’larla İzmir’e taşınırken daha sonra bu dağıtım araçlarının büyük bölümü gene Marmara Bölgesi illerine (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Trakya illeri vs.) depoları doldurularak karayoluyla sevkedilmişlerdir. Yeniden Marmara Bölgesi illerine sevkedilen araç sayısı ne kadardır? Bu araçların İzmir’deki seçim kampanyası için İzmir’e getirilip götürülme giderleri (TIR kirası, yakıt, şoför) ne kadardır ve bu giderlerin yol açtığı kamu zararı nasıl karşılanacaktır?

Tören sonrasında geri götürülen araçlardan birinin ağır bir kaza yapması ve aracın pert olmasının, ekonomiye yüklediği zarar yanında kamuya yüklediği bir ilave zarar oluşmuş mudur?

Seçimler sırasında İzmir II. Seçim Çevresinden aday olan ve Ulaştırma Bakanlığı görevini yasa gereği geçici olarak devretmiş bulunmasına rağmen, tarafsızlığını tamamen yitirmiş aktif bir Ulaştırma Bakanı gibi kampanya yürüten Sayın Binalı Yıldırım’ın bu davranışları sizce siyasi etik normlarına uymakta mıdır?

Seçim kampanyasında İzmir Valisi’nin makam aracı dahil tüm kamu imkanlarını kendi lehine fütursuzca kullanan Sayın Binali Yıldırım ile devletin değil hükümetin valisi gibi davranan İzmir Valisi hakkında Başbakanlık olarak ne gibi bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?"(