Siyaset CHP'li Tarhan'dan sansür iddiası

CHP'li Tarhan'dan sansür iddiası

21.02.2012 - 17:34 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Hrant Dink olayını inceleyen Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Raporu’na, "Bunun yeni bir sansür anlayışına işaret ettiğini düşünüyorum. Bu son DDK raporunun, sansürlü raporun" değerlendirmesini yaptı.

CHPli Tarhandan sansür iddiası

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının MİT Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmeyeceklerine yönelik soruya Tarhan, "Benim bir hukukçu olarak görüşüm gidilmesi yönünde, değerlendirmeyi yaptık, metni hazırladık, son rötuşları yapıyoruz, gidileceğini öngörüyorum bu hafta içerisinde" dedi.

Haberin Devamı

"Bu hafta mı gidersiniz?" sorusuna da Tarhan, "Bu hafta götürmeyi değerlendiriyoruz" dedi.

-"SANSÜRLÜ RAPOR"-

Bir basın mensubunun, "DDK Raporu’nun bazı kısımları sansürlendi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz, bu raporun tamamını almak için CHP’nin bir girişimi olacak mı?" sorusuna da Tarhan, şöyle dedi:

"Onu değerlendireceğiz. Ancak bunun yeni bir sansür anlayışına işaret ettiğini düşünüyorum. Özellikle bu MİT Yasası’ndaki bazı konuların MİT Yasası değiştirilerek bazı konuların üzerinin kapatılması bağlamında bunu da değerlendirirsek, Devlet Sırrı Yasası’nın da önümüzdeki süreçte geleceğini ve bir değerlendirme yapılacağını hepsini birlikte düşündüğümüzde kocaman bir sansür bandının aslında birçok konunun üzerine örtülmeye çalışıldığını görüyoruz. Bunun da özellikle derin devletin gerçek faili meçhul cinayetlerin çözümü noktasında devletin bir irade sergilemediğini gösteren bir gelişme olarak görüyorum. Bu son DDK raporunun, sansürlü raporun."

Haberin Devamı

-PATRİĞİN "TÜRK" TANIMI SÖZÜ-

Bir basın mensubunun, "Fener Rum Patriği’nin, Anayasa alt komisyonda yaptığı ‘Türk’ tanımını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Tarhan, şöyle dedi:

"Daha önce bu konuda Anayasanın ilk üç maddesi konusundaki değerlendirmemizi seçim öncesinde Mayıs’ta bir anayasa ilke bazında yapılan bir anayasa çalışmasında gündeme getirmiştik. Bu bir öneridir. Pek çok toplum kesiminden buna benzer öneriler gelmektedir.

Hepsinin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum, tek tek değil ama birlikte değerlendirilmesi gerekir."