Siyaset CHP'lilere sosyal demokrasi eğitimi

CHP'lilere sosyal demokrasi eğitimi

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Okulu, 9-10 Nisan tarihlerinde Ankara’daki merkezinde 'Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi' düzenleyecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu da eğitimin ilk günü "Atatürk’ü Anlamak" başlıklı dersi anlatacak...

CHPlilere sosyal demokrasi eğitimi

 

Mehtap Gökdemir / ANKARA - CHP Parti Okulu, 9-10 Nisan tarihlerinde Ankara'da “Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi” düzenleyecek. İki gün sürecek eğitimde; "evrensel insan hakları”, “örgütlenme ve dayanışma anlayışı”, “dünyaya iz bırakan devrimler”, “toplumsal cinsiyet eşitliği”, “basın özgürlüğü”, “dünyada sosyal demokrat ideoloji”, “Türkiye’de sosyal demokrat ideoloji” başlıklı dersler verilecek. Sosyal demokrat ideoloji eğitimi parti eğitmenleri ve temel siyaset eğitimi almış kişilerce alınacak.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu anlatacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eğitimin ilk gününde "Atatürk'ü Anlamak" başlıklı dersi anlatacak. "Örgütlenme ve dayanışma anlayışı" adlı dersi verecek olan CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Milliyet'e, “sosyal demokrat ideoloji eğitimi”ne ilişkin şunları söyledi: "Sosyal demokrasinin dört evrensel ilkesi var. Özgürlük, eşitlik, adalet ve dayanışma. Bu dört ilkeyi biz Anadolu’nun ve Trakya’nın kadim kültürüyle yoğurarak insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Sosyal demokrasi sadece Türkiye’de olan bir şey değil, bütün dünyada var. Biz bunu Anadolu kültürüne uyarlayarak veriyoruz. Biz iktidara yürürken ülkeyi nasıl, hangi zihniyetle yöneteceğimizi de insanlara deklare etmiş oluyoruz. Bu eğitimlerin temel amacı eğitimi alanlara sosyal demokrat ideolojiyi anlatmak, eğitime katılmayıp da merak edenlere CHP’de ne oluyor, nasıl bizi yönetecekler diyenlere 'bakın biz Türkiye’yi bu şekilde yöneteceğiz, bu bilgiler bu ilkeler ışığında Türkiye’yi yöneteceğiz' mesajını vermektir. Eğitimlerle partimize bir yandan kadro yetiştireceğiz."