Siyaset CHP'nin adayı Rıza Türmen olsaydı desteklerdik

CHP'nin adayı Rıza Türmen olsaydı desteklerdik

18.06.2014 - 15:04 | Son Güncellenme:

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, partisinin, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e Cumhurbaşkanı adaylık teklifine ilişkin, "Biz arzu ederiz ki kendi grubunda aday gösterilsin. Böyle olsaydı belki de HDP de bu yönde bir karar alır ve kendisini destekleyebilirdi" dedi.

CHPnin adayı Rıza Türmen olsaydı desteklerdik

Tüzel, Meclis'te taşeron işçilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında; işçilerin, taşeronun yasaklanması, özelleştirmelerin durdurulması, denetimlerin daha sağlıklı yapılması, iş kazaların sorumlularının cezalandırılmasına yönelik 100 bini aşkın imza topladığını, imzaları TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

AK Parti Hükümeti'nin, Somalı madencilere yardım adı altında taşeron çalışmasını meşrulaştıran torba tasarı hazırladığını ve tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Tüzel, "Tasarıda, taşeron çalışması esas hükümleri ile olduğu gibi duruyor. Hizmet alımı, taşeron çalışması yine korunuyor. Bütün kamu işletmelerinde bu sistem devam edecek. Yani Soma'daki hukuksuzluk devam edecek. İşçi kıyımından yola çıkılarak, yeni işçi kıyımlarının önü açılmaktadır. İşçi sınıfını uyarıyoruz. Buna karşı mücadele etmeliyiz" diye konuştu.


Taşeron işçiler de iş güvenliğinin sağlanmasını, sosyal haklarının verilmesini, taşeron sisteminin kaldırılmasını, denetimlerin yapılmasını, iş kazalarının önlenmesini istedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüzel, partisinin, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e Cumhurbaşkanı adaylık teklifine ilişkin, şunları söyledi:


"Rıza Türmen çok değerli bir temsilci. Böylesi bir görevi layıkıyla yerine getirebilecek bir insan. Biz arzu ederiz ki kendi grubunda aday gösterilsin. Böyle olsaydı belki de HDP de bu yönde bir karar alır ve kendisini destekleyebilirdi.


Rıza Türmen olumsuz yanıt vermiş. Tabii kendisi partisine rağmen aday olması çok uygun düşmeyecektir. Ama bu adaylık tartışması, CHP'de de büyük bir dalgalanmaya yol açtı. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi, mevcut iktidarın anlayışına çok da ters düşmeyen, CHP'nin ilkeleri ile uyuşmayan aday saptandı. CHP camiası bu gidişatı sorgulamalı."