Siyaset CHP'nin Kadıköy adayı belli oldu

CHP'nin Kadıköy adayı belli oldu

15.02.2014 - 16:14 | Son Güncellenme:

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Başkanlığı'nda toplandı ve PM tarafından verilen yetki doğrultusunda adayları belirlenmemiş İstanbul Kadıköy'e Aykurt Nuhoğlu'nu, Çekmeköy'e ise Seyfettin Yıldırım'ı belediye başkan adayı olarak belirledi.

CHPnin Kadıköy adayı belli oldu

Öte yandan, Antalya Muratpaşa adayı Sultan Yeğen'in adaylıktan çekilmesi üzerine MYK durum değerlendirmesi yaptı ve Ümit Uysal'ın Muratpaşa adayı olmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Aykurt Nuhoğlu kimdir?
41 yıldır İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşamakta olan Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi.
Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, diş hekimi olan eşi Ebru Nuhoğlu ile 20 yıldır mutlu bir evlilik sürdürmektedir.
Öğrencilik döneminde katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillenen Aykurt Nuhoğlu, üniversite yıllarından sonra siyaset sahnesinde aktif rol almaya başladı. SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.
1985 yılından günümüze kadar çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Atamer İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.