Siyaset CHP’nin yerel yönetim ilkeler kampı başlıyor

CHP’nin yerel yönetim ilkeler kampı başlıyor

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP’nin, yerel yönetimlerde temel ilke ve prensiplerini belirlemek amacıyla düzenleyeceği üç günlük belediye başkanları kampı bugün başlıyor.

CHP’nin yerel yönetim  ilkeler kampı başlıyor

 Partinin “demokrasi”, “huzur”, “şeffaflık” gibi seçim vaatlerinin nasıl somut hale getirileceğinin tartışılacağı kamp programı “arama toplantısı” şeklinde gerçekleştirilecek. CHP’nin 251 belediye başkanı, yerel seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu başkanlığında kampa girecek. Afyonkarahisar’da bir otelde “Belediye Başkanları Çalıştayı” adı altında gerçekleşecek kampta, parti yönetiminin dışında, yerel yönetim uzmanları ve akademisyenler de sunumlar yapacak, paneller düzenlenecek. Belediye başkanları toplantının yapılacağı salonda; büyükşehir, il, ilçe ve beldeler ayrı olmak üzere en fazla 12’şerli gruplar halinde oturacak.

Haberin Devamı

Somut vaatler

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, toplantının temeli “CHP belediyeciliğinin temel ilke ve prensipleri ne olacak?” sorusunun yanıtının aranması üzerine şekillendirilecek. Toplantılarda, partinin; “demokrasi”, “huzur”, “şeffaflık” gibi seçim vaatlerinin belediye hizmetlerinde nasıl somut
hale getirileceği tartışılacak. Seçmenin CHP’li başkan adaylarına verdiği desteğin önce korunması sonra artırılması ve genel seçimlere taşınması için ne yapılması gerektiği değerlendirilecek.

Kampın dikkat çeken organizasyonlarını “ortak akıl atölyesi” ve iki oturum halinde düzenlenecek “başkanlar forumu” programları oluşturacak.

Beş soru sorulacak

Bu kapsamda, salona 5 masa kurulacak ve her belediye başkanı bu masalarda sorulacak beş soruya yanıt verecek. Başkanların vereceği yanıtlar moderatör tarafından kayıt altına alınacak. Edinilen bilgilere göre başkanlara sorulacak beş soru şöyle:

Haberin Devamı

1- İyi bir belediye olmak için hangi sorunların çözümüne öncelik verilmeli, hangi sorunlar ihmal edilmemeli?

2 - CHP belediyeciliğinin ilkeleri, değerleri ve özellikleri somut olarak ne olmalı?

3 - CHP belediyelerinin karşılaştıkları 5 önemli engel hangileridir? Engelleri aşmak için ne yapacaksınız?

4 - İdeal belediye başkanı nasıl olmalı? Siz nasıl bir belediye başkanısınız?

5 - CHP Genel Merkezi’nden beklentileriniz nelerdir?

Sendika kuruluyor

CHP’nin belediye başkanlarının yönetiminde olacağı bir “sendika” kurulması için başlattığı çalışmalarda sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanı olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) sendika olarak yapılandırıldığı ve isminin SODEM-SEN olarak belirlendiği öğrenildi. Sendika başvurusunun Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yapıldığı ve “onay” beklendiği bildirildi.

‘Hata istemiyorum’

Kılıçdaroğlu, başkanlara hitaben yapacağı konuşmalarda ise genel seçimlerin önemini vurgulayacak, yerel yönetimlerde, kamuoyunda tartışma yaratacak bir “hata” istemediğini başkanlara iletecek. Kılıçdarolu, CHP’nin yeni dönem stratejilerine uygun davranılması konusunda da başkanları uyaracak. Kılıçdaroğlu’nun daha önce açıkladığı ve belediye başkanlarının uymasını istediği yedi madde, çerçeveletilmiş olarak
başkanlara hediye edilecek.