Siyaset Çiçek: İmralı'ya kimin gideceğine değil sürecin kendisine bakılmalı

Çiçek: İmralı'ya kimin gideceğine değil sürecin kendisine bakılmalı

21.02.2013 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Çiçek: İmralıya kimin gideceğine değil sürecin kendisine bakılmalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı'nın Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) İmralı'ya gitmesi için önerdiği üç isim için verdiği onayla ilgili konuştu. Türkiye'nin yarım yüzyıldır terör belası ile uğraştığını belirten Çiçek, "Böylesine önemli bir konuda çok üzerinde durulmaması gereken bir konu olarak görüyorum. Sürecin kendisine bakın kimin gideceğinden ziyade. Sonucuna bakmak lazım." dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' programına katıldı. Çiçek programın açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'İmralı'ya gidecek BDP heyetine onay çıktı. Gidecek isimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya Cemil Çiçek şu cevabı verdi: "Böylesine önemli bir konuda çok üzerinde durulmaması gereken bir konu olarak görüyorum. Sürecin kendisine bakın kimin gideceğinden ziyade. Sonucuna bakmak lazım. Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır. En öndeki ve en öncelikli meselesidir. Neredeyse yarım yüzyıldır Türkiye terör belası ile uğraşıyor. İnsanlarımızı kaybediyoruz. Fırsatları kaybediyoruz. Onun için meseleyi değerlendirirken ayrıntı ile işin magazin kısmı ile değil özünü gözden kaçırmamak lazım. İnşallah sonu hayırlı olsun. Ona yoğunlaşmamız lazım. Meseleye öyle bakarsak bu önemlidir. Bazı demokratik ülkelerde, demokrasinin kurumsallaştığı ülkelerde terör olayları yaşandı. Onların bu süreci nasıl yönettiği belli. Bu süreci hava raporu açıklar gibi her saat başı ne oluyor, ne gidiyor diye, ne zaman gidiyor, ne giydi, ne giymedi... İngiltere'nin İRA ile mücadelesi 10 yıl sürdü. 10 yıl kimsenin bir şeyden haberi olmadı. Biz her şeyin açıktan olmasını arzu ediyoruz, ama bunun bu sürece ne kadar katkısı olacağını herkesin bilmesi lazım. İşin özünü kaybetmeden, sizler haber yapın, biz de açıklama yapalım. Açıklamayı da yapması gerekenler yapsın. Bu olayın Türkiye'de meydana getirdiği çok derin acılar var. Bunun tarafları var, onların kafasını karıştıracak açıklamalardan, davranışlardan hepimizin kaçınması gerekir. Açıklamayı yapması gerekenler yapmalı."

Haberin Devamı

VATANDAŞA VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP YENİ ANAYASAYI YAPMAK

Başka bir gazetecinin, 'Yeni anayasa ile ilgili süreci biraz daha hızlandırma kararı alındı. Yeni anayasa bir takvim öngörülüyor mu?' sorusu üzerine ise Çiçek, "Millete taahhüdümüz var, bunu yerine getirmemiz lazım. Yeni bir anayasa yapmadığımızda partiler olarak birbirimize söyleyecek söz buluruz, ama vatandaşa verecek cevap bulamayız. Vatandaşa vereceğimiz en güzel cevap da bu işi yapmaktır. En güzel cevap yeni bir anayasayı yapıp taahhüdümüzü yerine getirmek. Onun için de ne kadar çalışmak gerekiyorsa o kadar çalışmak icap eder. Başka işlerimizden kalan arta zamanı bu işe ayırarak sürdürebileceğimiz bir iş değil, belki en öncelikle meselemizin bu olması gerekir. Komisyondaki arkadaşlarımız bu sorumluluk içerisinde biraz daha yoğun çalışıyorlar." diye konuştu.