Siyaset ‘Ciddiye almıyorum’

‘Ciddiye almıyorum’

20.01.2009 - 02:07 | Son Güncellenme:

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Ergenekon davası kapsamında kendisine, “Tuncay Güney’den bile perişansın” diyen eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ı sert bir dille yanıtladı

‘Ciddiye almıyorum’

Uras, Çapan’ı da, kaynak gösterdiği kişileri de ciddiye almadığını söyledi.
Uras, yaptığı açıklamada, Çapan’ın, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden avukatı aracılığıyla hakkında ithamlarda bulunduğunu, bunların basında yer aldığını anımsattı. Uras, Çapan’ın, “Sen benim için acabasın! Sana o yoksul mahallelerde kefil olduğum için pişmanım. Sana ‘MİT mutemeti’ diyen Tuncay Güney’den bile perişansın” şeklindeki sözlerini yanıtladı. Solda itibarını uzun yıllar önce yitirmiş bir siyasal çevrenin, ÖDP’nin kuruluş yıllarında, 1996’da attığı çamuru, yıllar sonra Çapan’ın aynen kullandığını iddia eden Uras, şöyle dedi:

‘Sol kuşatılıyor’
“O yıllarda bu mesnetsiz iddiayı ileri sürenleri ciddiye almamıştık. Şimdi Gürbüz Çapan’ı da kaynak gösterdiklerini de ciddiye almıyoruz. Ama partimizin ciddiye aldığı başka şeyler var: Susurluk çetesinin, Ergenekon örgütüyle somut bağının ortaya çıkmış olması önemli bir gelişmedir.”