Siyaset Cinayet siparişi iki yerden

Cinayet siparişi iki yerden

17.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eyüp Aşık Duyar ve Parsadan'ı öldürtmek isteyenlerin farklı kişi ya da çevreler olduğunu öne sürdü

Cinayet siparişi iki yerden




ANAP Trabzon eski Milletvekili Eyüp Aşık, Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar'la örtülü ödenek davası sanığı Celalettin Selçuk Parsadan'ın öldürülmesi için "Karagümrük çetesine iki ayrı yerden iki sipariş verildiğini" öne sürerek, "Niçin ve kim verdi? Ona iyi bakmak lazım" dedi.
İddiası hakkında başka detay vermeyen Aşık, böylece Duyar ve Parsadan'ı öldürtmek isteyenlerin farklı kişi ya da çevreler olduğunu ima etti.
Alaaddin Çakıcı'yla yaptığı telefon görüşmelerinde "kaç" dediği iddiası üzerine İstanbul DGM'de yargılanan ve beraat eden Eyüp Aşık, Sabancı cinayetinden bir süre sonra, Duyar'ın "İzlanda'da olduğunu" söyleyerek kendisini aradığını, "Bu işi bize yaptırdılar, şimdi de konuşmayalım diye bizi öldürmek istiyorlar" dediğini belirterek, "Ben bu bilgileri o dönem Cumhuriyet Savcılığı'na aktarmıştım. Çetelerle mücadele ederken arayan herkesle görüştük" diye konuştu.
Duyar'ın, cinayet işlenirken kendisine dört kişi olduklarını söylediğini, polisin ise zanlıların üç kişi olduğunda ısrar ettiğini vurgulayan Aşık, "Bir süre sonra MİT belki bu telefonlar sayesinde Duyar'ı Suriye'de elle konulmuş gibi buldu getirdi. Ama diğerleri yakalanamadı" dedi.
Cinayetin diğer bağlantılarına bakılmadığını belirten Aşık, adli zabıta teşkilatı olmamasından yakınırken, poliste olayı tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkaracak sorgulama yöntemi bulunmadığını söyledi.
Sabancı Ailesi'nin "cinayetin ticari mi, siyasi mi olduğu konusunda yardımcı olması" gerektiğini belirten Aşık, Duyar'ın yakalandıktan sonra "cinayetleri nasıl işlediklerini, nasıl öldürdüklerini anlattığını, ancak niçin öldürdükleri konusunda bilgi vermediğini, çünkü bunu Duyar'ın da bilmediğini" savundu.