Siyaset CİNSEL İstismar maddesi TASARI metNinden çıkarıldı

CİNSEL İstismar maddesi TASARI metNinden çıkarıldı

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan cinsel istismar suçu işleyenlerin mağdurla evlenmesi halinde ceza almamasını öngören önerge, TBMM Adalet Komisyonu’nda CMK tasarısından jet hızıyla çıkarıldı.

CİNSEL İstismar maddesi TASARI metNinden çıkarıldı

TBMM Adalet Komisyonu, dün komisyona geri çekilen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın, erken yaşta evlilik ve cinsel istismara ilişkin geçici 1. maddesini görüştü. Komisyon görüşmelerinde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ciddi eleştiriler, öneriler dile getirildi. Bu hem kendi içimizde hem de diğer kamuoyunda yoğun şekilde tartışıldı. Bu tartışmalar sonunda bizim muradımız dışında bu eklenen fıkranın bir algı kurbanı olduğunu çok net bir şekilde görme durumu söz konusu oldu... Tecavüzcülerle alakalı bir düzenleme olmadığı halde maalesef kamuoyundaki tartışmalar nedeniyle biz meramımızı
anlatamadık, başkaları daha iyi anlattı, şu oldu, bu oldu. Ama toplumda bu düzenlemenin yapılmaması konusunda gözle görülür şekilde bir konsensüs oluştu” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Böylesi önemli bir sorunun gece yarısı verilen önerge ile düzeltilmesini hedeflemek, siyaseten de hukuken de doğru değil” derken, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, küçük yaşta evliliklerin mantıklı bir yanı olmadığını ancak var olan evliliklerde yaşanan sorunların da görmezden gelinemeyeceğini vurguladı. HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, tasarıyı, “vicdansız tasarı” olarak niteledi.
MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, iktidarda olanların kendilerini sürekli haklı görme yanılgısına düşebileceğini, Ak Parti’de de bu durumu gördüğünü kaydetti. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, kabul edilen önerge ile geçici 1. maddenin erken evliliklere ilişkin fıkrası tasarıdan çıkarıldı.
Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın ise bu önerge dahil olmaksızın bugün Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.