Siyaset ‘Çoban Sülü’den ‘Baba’lığa gelmek kolay hadise değil

‘Çoban Sülü’den ‘Baba’lığa gelmek kolay hadise değil

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, ölümünün birinci yılında İslamköy Çalcatepe’deki mezarı başında devlet töreniyle anıldı.

‘Çoban Sülü’den  ‘Baba’lığa gelmek kolay hadise değil

Gül yapraklarıyla örtülü anıt mezardaki tören Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın Cumhurbaşkanlığı çelengini kabre koymasıyla başladı. Tören mangası eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından Demirel’in özgeçmişi okundu. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından duayı eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz yaptı. Törende konuşan eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, Demirel’in Türkiye’de demokratik ve laik düzenin yerleşmesinde çok büyük katkı sahibi olduğunu belirtti. Hükümet adına törende hazır bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da “Çoban Sülü’den başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına gelmek, en esası da ‘Çoban Sülü’den ‘Baba’lığa gelmek kolay bir hadise değildir” dedi. Konuşmaların ardından törene katılanlar Demirel ailesine taziye dileklerini iletti. Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ni ziyaret etti.

‘Saygıyla yâd edilecek’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölüm yıldönümü mesajında Demirel için “Devlet ve siyaset adamı olarak, ülkenin gelişmesine ve kalkınma sürecine yaptığı katkılarla her zaman saygıyla yâd edilecektir” değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım da, “Merhum Süleyman Demirel, ülkemizin daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşması yolunda üstlendiği sorumluluklarla hatırlanacak önemli bir devlet adamımızdır” dedi.