Siyaset ‘Çok şükür terörün beli kırıldı’

‘Çok şükür terörün beli kırıldı’

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terörün amacının birliği dinamitlemek olduğunu söyleyen Yıldırım, “Terörle savunma değil taarruz esaslı amansız mücadele sonucu topraklarımızda çok şükür terörün beli kırıldı, direnci yok edildi” dedi.

‘Çok şükür terörün beli kırıldı’

Başbakan Binali Yıldırım, emperyalistlerin Türkiye’yi zayıf düşürmek ve bölgedeki rolünü etkisiz hale getirmek için bir süredir ülkemiz üzerinde çok ciddi planları olduğunu belirterek, “Ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi korudukça bu şer odakları asla fırsat bulamayacak” dedi. Yıldırım, Ramazan Bayramı vesilesiyle memleketi Erzincan Refahiye’ye geldi. Bayram namazını Refahiye Merkez Camii’nde kılan Yıldırım, daha sonra hemşerileriyle tek tek bayramlaştı. Binali Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRLİK MESAJI: Bayramlar, dargınlıkların, küslüklerin sona erdiği, kardeşliğin dayanışmanın doruğa erdiği müstesna günler. Ülkemizin ihtiyacı olan birlik, beraberlik, kardeşlik. Ne yazık ki bir süredir ülkemiz üzerinde çok ciddi planlar var. Güney sınırlarımız boyunca emperyal devletler, bir terör devleti kurma peşindeler. Amaç, Türkiye’yi zayıf düşürmek, bölgedeki rolünü etkisiz hale getirmek. Bunu da ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi korudukça bu şer odakları asla fırsat bulamayacak.

DÖRT TERÖRİST TESPİT EDİLDİ: Nitekim bu sabah Acemoğlu’nda (Erzincan’ın Kemah ilçesi Acemoğlu kanyonu) dört terörist güvenlik güçlerimiz tarafından SİHA’larla tespit edilip bir tanesi etkisiz hale getirildi. Diğerlerinin yaralı olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik güçlerimiz takipteler.

Haberin Devamı

SAVUNMA DEĞİL TAARRUZ: Dün Suruç’ta milletvekilimizin kardeşi ve diğer vatandaşlarımız maalesef hayatını kaybetti. Diyarbakır’da eylem hazırlığında bulunan beş terörist, silahlarıyla ele geçirildi. Bunlar birliğimize, dirliğimize dinamit atmak; vatandaşlarımız arasına husumet, nifak tohumu ekmektir. Çok şükür 2 yıldır terörle mücadelede çok ciddi neticeler elde ettik. Başbakan olarak göreve geldiğimde, ‘terörü Türkiye’nin gündeminden düşüreceğiz’ demiştik. Terörle savunma değil taarruz esaslı yaptığımız amansız mücadele sonucu topraklarımızda çok şükür terörün beli kırıldı, direnci yok edildi.

‘Çok şükür terörün beli kırıldı’

‘Bir daha Dersim olayı yaşanmayacak’

Başbakan Yıldırım, partisince Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada “Bu ülkenin hiçbir evladını kaybetmeye rıza gösteremeyiz. Tek bir insanımızı dahi terör örgütlerine kaptıramayız, feda edemeyiz. Herkes her vatandaşımız kendini istediği gibi ifade edecek. Bu topraklarda bir daha katiyen Dersim yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Yıldırım şöyle devam etti: “Alevi’si de Sünni’si de Kürt’ü de Türk’ü de kirve olurlar, alışveriş yaparlar, beraber yaşarlar. Hiçbir sorunumuz yok. Sorun nerede? Dışarıdan Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen emperyal devletler, aramıza fitne ve düşmanlık tohumlarını atıyorlar. Bakın, benim adım ‘Binali’. ‘Binali’ ismi size ne hatırlatıyor? Binali, Ali’nin oğlu. Benim adımı koyan Alevi bir komşum. İşte Alevi, Sünni ilişkisi bu kadar değerli bir ilişkidir.”

Haberin Devamı

Baba ocağında

Refahiye’den sonra doğup büyüdüğü Kayı köyüne giden Yıldırım, evinde aile fertleriyle kahvaltı yaptı. Yıldırım, daha sonra eşi Semiha Yıldırım, kızı Büşra Köylübay, aile üyeleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ak Parti Erzincan Milletvekili adayı Süleyman Karaman ile yürüyerek köy mezarlığına gitti. Babası Dursun, annesi Bahar ve dedesi Bekir Yıldırım’ın kabirleri başında okunan Kuran-ı Kerim’i dinleyen Yıldırım, dua etti, mezarlara su döktü. Köy meydanında vatandaşlarla bayramlaşan Yıldırım, Başbakanlık personeli, koruma ekipleri ve bayram dolayısıyla mesai yapan polis, asker ve sağlık görevlilerinin de bayramını kutladı.

‘Çok şükür terörün beli kırıldı’