Siyaset Çömez ve Büyükanıt’a madalyaya yanıt yok

Çömez ve Büyükanıt’a madalyaya yanıt yok

28.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

27 Nisan e-bildirisi ve Dolmabahçe görüşmesini üstü örtülü ifadelerle anlatan Başbakan Erdoğan, Ak Partililerin, “eski özel kalemi Turhan Çömez” sorusu ile muhalefetin “27 Nisan bildirisini yayımlayan emekli Orgeneral Büyükanıt’a neden madalya verdiğine” ilişkin sorusunu yanıtsız bıraktı

Çömez ve Büyükanıt’a madalyaya yanıt yok

Erdoğan şu sorulara yanıt vermedi:
Ak Partili vekillerin soruları:
- Cezaevinde bulunduğunuz süre içinde, özellikle askeri bürokratlar tarafından şahsınıza özel olumsuz uygulamalara tabi tutuldunuz mu?
- Başbakan olduktan sonraki süreçte MGK toplantılarında veya daha farklı ortamlarda Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi üzerinden psikolojik baskı veya telkinlere maruz kaldınız mı?
- Eski milletvekili ve özel kalem müdürünüz Turhan Çömez’in demokrasi dışı ve karşıtı güçlere hizmet eden biri olduğunu ilk kez ne zaman tespit ettiniz ve neler hissettiniz?
- 2007 senesinde yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Ak Parti içerisinden bir adayın çıkarılması için gösterdiğiniz dik duruşa parti içerisinden veya etrafınızdan karşı çıkanlar oldu mu?

Muhtıra verene neden madalya?
Muhalefetin soruları:
- Hükümete karşı bir tutum içinde olduğunu bildiğiniz Büyükanıt hakkında soruşturma başlattınız mı?
- E-muhtıra veren bir Genelkurmay Başkanı’na ‘üstün hizmet madalyası’ verilmesinin gerekçesi nedir?
- Arınç’ın, “e-muhtıra sonucunda oylarımız yüzde 10 civarında artmıştır” sözlerine katılıyor musunuz?
- Cüneyd Zapsu’nun ABD’lilere, “Bence onu devirmeye çalışmak, delikten aşağı koymak yerine onu kullanın” dediği doğru mudur? Bu sürecin sonunda ABD ile ilişkilerinizi nasıl sürdürdünüz?
- Dolmabahçe görüşmelerinin ardından askerlere yönelik büyük bir tutuklama operasyonu gelmiştir. Dolmabahçe görüşmeleriyle askerlere yönelik operasyon arasında bir ilişki var mıdır?
- Dolmabahçe görüşmesinin içeriğini konumlarınızla ilgisizmiş gibi değerlendirip sırmışcasına kendinize saklamaya hakkınız olduğuna inanıyor musunuz? Yoksa, böyle düşünmemekle birlikte, bu sonucu göze almak zorunda olduğunuzu mu düşünüyor sunuz?
- 1995-1997 yılları arasında ABD yetkilileri ile hem ülke içinde hem ülke dışında görüşmeleriniz olmuş mudur?