Siyaset 'Çözüm süreci söz konusu değil'

'Çözüm süreci söz konusu değil'

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, “Az önce Sayın Bahçeli ile bir telefon görüşmesi yaptım. Hem ramazanı şeriflerini kutladım hem de bu verilen kararın kendisine hayırlı olması temennisinde bulundum” diye konuştu.

Çözüm süreci söz konusu değil

Erdoğan, Bahçeli ile ortak miting konusunda görüşmediklerini söyleyerek, “Ama bu arada bir araya gelip süreci değerlendirmemiz inanıyorum ki İstanbul’umuz için çok faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘8 yıl oldu mu?’

Erdoğan, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüştürülmesine ilişkin soruya da “Yeni bir çözüm süreci söz konusu değildir. 8 yıl oldu mu ya? Avukatlar için öyle olabilir ama avukatların dışındaki aile için... Daha geçenlerde kardeşini gönderdik ya. Biz müsaade ettik. Mehmet gitti. Onu saymıyorsunuz” diye yanıt verdi.

‘Adayımız Yıldırım’

Cumhur İttifakı’nın adayının yeniden Binali Yıldırım olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, “Bu soruyu soranlar herhalde seçim kanununu hiç bilmiyorlar. Hiç bilmedikleri için de bu tür yollara başvuruyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. İstanbul’daki bu seçimin adayları bellidir. Bizim adayımız da Binali Yıldırım Bey’dir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, muhalefetin YSK’nın son kararının 24 Haziran seçimlerinin de iptalini gerektirdiği yönündeki açıklamalarına da “Bu değerlendirmelerin hepsi bizim değerlendirmelerimizin dışında. Biz şu anda tek değerlendirme yapıyoruz o da İstanbul’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimidir” yanıtını verdi.