Siyaset Çözüm teröristlerin defolup gitmesidir

Çözüm teröristlerin defolup gitmesidir

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, terör sonlanıncaya kadar mücadelenin süreceğini belirterek, “Bazen, ‘çözüm süreci’ diyorlar. Çözüm mözüm yok. Çözüm, terör örgütünün bu topraklardan defolup gitmesi” dedi.

Çözüm teröristlerin defolup gitmesidir

Ak Parti Siyaset Akademisi’nin 18. dönem açılışında konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

YOK OLUNCAYA KADAR: Terör, bu ülkenin yıllarını çaldı. İnsanınıza büyük acılar yaşattı. Geleceği inşa etmek üzere yola çıkarken artık terör belasını da gündemden söküp atmak gerektiğinin bilincindeyiz. Mücadelemiz, terör tamamen bu topraklardan yok oluncaya kadar durmayacak. Bazen ‘çözüm süreci’ diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım, buradan müsaadenizle çözüm mözüm yok. Çözüm, terör örgütünün bu topraklardan defolup gitmesi, Kürtlerle, Türklerle, Türkmenlerle, Araplarla ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan bu milletin kucaklaşmasıdır. Kardeşçe geleceğe yürümesidir. Çözüm budur. Başka çözüm yoktur.

MİLLETİN DUASI: Bu konuda ne terör odaklarına ne de onlara destek veren hiçbir güce taviz veririz. Afrin Operasyonu Türkiye Cumhuriyeti olarak teröre asla geçit vermeyeceğimizin bütün dünyaya ilanıdır. Türkiye’nin hiçkimsenin toprağında gözü yok. Buna karşılık kendi toprağımıza, istiklalimize, istikbalimize kastedenlere de her zaman hak ettikleri cezayı vermesini biliriz. Bu harekat, gücünü aziz milletin duasından alıyor. Bu operasyon, terör örgütlerinin zulmü altındaki Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizin de kurtulmasına vesile olacak. Bu yüzden adı Zeytin Dalı Harekâtı.

Haberin Devamı

YAĞMA YOK: Dün Fırat Kalkanı Harekâtı ile Cerablus’a ile Bab’a gelen huzur, yarın inşallah Afrin’e de gelecek. Türkiye’yi eleştirenler önce geçmişlerine baksın. Hem teröre gizli ve aşikar destek vereceksiniz hem de Türkiye’ye ayar vermeye çalışacaksınız. Yağma yok. Bu tutarsızlık, yanlış hesaptır. Biz bu yanlışın parçası olmayacağız. Şartlar ne olursa olsun PKK ve uzantılarıyla DAEŞ ve FETÖ terör unsurlarıyla topyekun mücadele edeceğiz. l ANKARA Milliyet