Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi birer projedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi birer projedir

04.09.2019 - 17:31 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti il teşkilatı programında konuşma yaptı. "S-400'lerin ikinci etabı da geliyor. Elemanlar da yetişmeye devam ediyor" diyen Erdoğan, "Bu bizim savunma sistemimize bambaşka bir güç katıyor" dedi. Erdoğan, "Siyasi hırsları uğruna AK Parti'ye zarar vermeye çalışanların sonu hep hüsran oldu, bunların hepsi birer projedir. Biz başkasına değil kendimize bakacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi birer projedir

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas İl Başkanlığının düzenlediği yemekte konuştu.

Haberin Devamı

Teşkilat mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü kutlama programına katıldığını anımsattı.

"Gerek salonun içindeki şu heyecan, gerekse gün boyu Sivas'ta şahit olduğumuz coşku bizlere çok büyük umut veriyor. Sizin bu dayanışmanız bize güç ve cesaret veriyor." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

Sizin bu sevdanız mücadele azmimizi daha da biliyor. Rabbim yol arkadaşlığımızı, muhabbetimizi daim eylesin. Bu güzel toplantıyı tertip ettikleri için Sivas İl Başkanlığımıza ve programda emeği olan tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kurulduğu günden itibaren Sivas İl Teşkilatımız çatısında görev almış, ülkemizin güçlenmesi, demokrasimizin perçinlenmesi, milletimizin barış, huzur ve esenliği için ter dökmüş tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

AK Parti için, Türkiye'nin ve Türk milletinin istikbali için mücadele eden bütün dava arkadaşlarına teşekkür eden Erdoğan, teşkilat içinde yer almış, bugün hayatta olmayan kişileri de rahmetle yad etti.

Sivas'a sadece Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünü kutlamak için değil, aynı zamanda Sivaslılara olan şükran borcunu ödemek için de geldiğini belirten Erdoğan, "Milli iradenin ve Milli Mücadele'nin şehri Sivas, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha demokrasiye, geleceğine sahip çıktı. 31 Mart seçimlerinde Sivas, kardeşlik, huzur ve hizmet dedi. Sivas, yüzde 49,5 oy oranıyla tercihini bir kez daha AK Parti'den, AK Parti'nin eser ve gönül siyasetinden yana kullandı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi birer projedir


Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde partisinin Sivas'taki başarısından dolayı emeği geçen herkese şükranlarını sunarak, "Şimdi dönem, azmiyle, karalılığıyla, emeğiyle, hayır dualarıyla her zaman yanımızda duran Sivaslı kardeşlerime hizmet dönemidir. Şimdi devir, Sivas'a yeni eserlerle vefa borcumuzu ödeme devridir. Bunun için önümüzde 4,5 yıllık bir icraat dönemi bulunuyor." dedi.

Teşkilat mensuplarından kendi görev alanları içinde gece gündüz demeden çalışmalarını beklediğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Kabinemiz her an yerelde belediye başkanımızın yanında yer aldı, yer alacaktır. İnşallah eksikleri süratle gidermenin yolunda olacağız. Milletlerin tarihlerinde bazı kader anları vardır. 26 Ağustos'ta 948'nci yılını kutladığımız Malazgirt Zaferi, 566'ncı yılını idrak ettiğimiz İstanbul'un Fethi, bu sene 105'nci yılını geride bıraktığımız Çanakkale Zaferi milletimiz için böyle birer kader anlarıdır. Bugün 100'ncü yıldönümüde ulaştığımız Sivas Kongresi de aynı şekilde tarihimizin köşe taşlarından biridir. Anadolu'nun işgal edildiği, umutların tükenmekte olduğu zor bir dönemde Sivas'tan yükselen istiklal meşalesi kısa sürede yurdumuzun dört bir tarafını kuşatmıştır. Sivas, kongrenin başladığı 4 Eylül 1919'dan itibaren 108 gün boyunca milli mücadelemize başkentlik yapmıştır. Cumhuriyetimizin temelleri de yine burada, Sivas'ta atılmıştır. Bir asır önce millete cesaret aşılayan Sivas, bugün de bizim yolumuzu ve ufkumuzu aydınlatmayı sürdürüyor."

"Milli iradeyi hakim kılmak temel esastır"

Haberin Devamı

Üzerinden bir asır geçmesine rağmen Sivas Kongresi'nde alınan kararların, milletin özgürlük timsali olarak etkisini bugün de hissettirdiğini dile getiren Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik senaryoların yoğunlaştığı bugünlerde mücadelemizi yürütürken ilhamımızı Sivas'tan, Sivas Kongresi'ne damga vuran emsalsiz direniş ruhundan alıyoruz. Tıpkı Sivas Kongresi'nde olduğu gibi bugün biz de 'manda ve himaye kabul edilemez' diyoruz. Birileri tabi bu mandaları malum mandalarla karıştırıyor, onlar çok daha muteber ama bu manda farklı." diye konuştu.

"Bölücü niyetler karşısında, milli sınırlarımız içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz." diye haykırdıklarını belirten Erdoğan, "Vesayet odaklarına karşı milli iradeyi hakim kılmak temel esastır, şiarıyla hareket ediyoruz. FETÖ'den PKK'ya, Suriye'den Irak'a Doğu Akdeniz'e kadar sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğümüz beka mücadelesinin rehberi bu ilkelerdir. Türkiye tıpkı bir asır evvel olduğu gibi inşallah bu mücadelesine er yada geç zaferle taçlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi birer projedir


Haberin Devamı

SONDAJ GEMİSİ

Konuşmasında, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılını kutladıklarını anımsatan Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin iki sondaj, iki de sismik araştırma gemisinin bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama birileri 'Doğu Akdeniz'de Amerika var, İngiltere var, Fransa var, şu var, bu var ama Türkiye Doğu Akdeniz'de yok.' diyor, herhalde anlıyorsunuz ne demek istediğimi? Bunlar ne yazık ki hala bayrağımızı tanıyamadılar, halbuki gemilerimizin üzerinde devasa ay yıldız bayrağımız var. Ay yıldızlı bayrağımızı tanıyamıyor, diyor ki 'Türkiye orada yok.' yazıklar olsun sana, yazıklar olsun ama sana da bunu tanıtacağız, er ya da geç tanıtacağız. Bugün konuşmamda söyledim, bayrağımızı kongrelerde salonlarına asmayanlarla el ele, kol kola gezenlere inşallah bu ülkede nereye gittiklerini, hangi istikamete gittiklerini de herhalde anlatacağız, tanıtacağız."

"Bağımsızlığımıza halel getirmeyeceğiz"

Bunun teşkilatların görevi olduğunu ve bunu yapacaklarını bildiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Çünkü biz şuna inandık, 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Öyle durup dururken vatan inşa edilmiyor, şehit kanlarıyla yoğrularak topraklar vatan oluyor. Bu süreçte siyasi çıkarı için memleketin geleceğini ateşe atmaktan çekinmeyen kimi menfaatperestler çıkacaktır, bu süreçte celladına aşık kimi zavallılar, milli iradeye kasteden hainleri aklamaya çalışan bazı gafiller de çıkacaktır. Ancak biz içimizde bu bedbahtlara, modern müstemlekecilere rağmen duruşumuzu asla bozmayacağız.

Sivas'tan ve Sivas Kongresi'nden aldığımız cesaretle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz, bayrağımızı gönderden indirmeyeceğiz, vatanımıza namahrem eli değdirmeyeceğiz. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızı susturmayacağız, bedeli şehit kanlarıyla ödenen bağımsızlığımıza halel getirmeyeceğiz, milletimizin kutlu yürüyüşüne ket vurulmasına müsaade etmeyeceğiz. İstikbalimizin garantisi olan ebedi kardeşliğimizin zedelenmesine, zayıflatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

"Arkasında Sivas olanın evelallah sırtı yere gelmez." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Boşuna yiğido demediler, öyleyse gereğini Sivas bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da yapacak. Büyük ve güçlü Türkiye idealine sancaktarlık yapacak kadro sizlersiniz. Türkiye'nin ufkunu aydınlatacak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olanlar sizlersiniz. Milletimizin ayağına vurulmak istenen zincirleri parçalayacak olanlar sizlersiniz. Bekamıza yönelik saldırıların arttığı bu kritik günlerde Sivas Kongresi'nin temsil ettiği değerlere hepimizin sahip çıkması gerekiyor."

"Cumhuriyetimizi uzun ve çetin mücadeleler sonucunda kurduk"

Sivas Kongresi'nde alınan kararların manasını herkesin ve özellikle de gençlerin çok iyi idrak etmesinin önem taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayın Türkiye tarihin hiçbir döneminde kendi başına bırakılmamıştır. Millet olarak hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesinde olmadık. Bağımsızlığımızı adeta her evden bir şehit vererek kazandık, cumhuriyetimizi uzun ve çetin mücadeleler sonucunda kurduk. Demokrasiye tek parti yönetiminin zulümlerine sabrederek ulaştık. Başbakanlarımızı dar ağacına gönderme pahasına irademize sahip çıktık." dedi.

Erdoğan, 12 Eylül öncesinde ve 28 Şubat'ta yaşanan her türlü provokasyona rağmen hukuk ve demokrasi çizgisinden sapmadıklarına dikkati çekerek, "Darbelere, ülkemizin üzerine kabus gibi çöken vesayete rağmen siyasete olan inancımızı bir an olsun kaybetmedik daima ümit var olduk. Çünkü biz şuna inanmıştık, 'La taknetu min rahmetillah (Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz.)" diye konuştu.

AK Parti'yi kurarken de pek çok saldırıya, sabotaja, itham ve iftira kampanyasına maruz kaldıklarını belirten Erdoğan, yılmadıklarını, tehditler karşısında sinmediklerini, şantajlara boyun eğmediklerini, son 18 yılda Türkiye'yi hangi alanda ileriye taşıdılarsa, hangi reformu hayata geçirdilerse bunu çok çetin mücadeleler neticesinde başardıklarını kaydetti.

"İnşallah gelecek ramazana kadar yüksek hızlı treni de Sivas'ımıza getireceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a hattın söylediği sürede bitirilmesi talimatı verdi. Erdoğan, Turhan'dan aldığı cevap üzerine, "Gece gündüz demeden... Senden aldığım sözü buraya aktardım ona göre... Tamam, işi sıkı tutacağız. Artık top benden çıktı. Herhalde verdiği sözü yerine getirmezse biz ipi farklı çekeriz, ona göre..." sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeye alışmış bir avuç elitin sabotajlarına rağmen üç kattan fazla büyüttük. Diplomasimizi, bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik. Savunma sanayimizi bizi kendilerine bağımlı kılan silah tüccarlarına rağmen ilerlettik." şeklinde konuştu

S-400'leri aldıklarını ve ikinci etabının da geleceğini söyleyen Erdoğan, "Bir taraftan da elemanlar orada yetişmeye ikinci parti olarak devam ediyor. Bu tabii bizim savunma sistemimize bambaşka bir güç katıyor. Üretimimizi milletin sırtından geçinmeye alışmış tufeylilere rağmen artırdık." ifadelerini kullandı.

'ÖNÜMÜZE KİMSE SET ÇEKEMEZ'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüze kimse set çekemez, kardeşliğimizi sağlam tutarsak fitne tohumları asla boy veremez. Şehirlerimizi şu anda dolaşan fitne tüccarları var. İnanıyorum ki Sivas bu fitne tüccarlarına prim vermeyecektir." dedi.

"Sen doğru olursan, eğri müstahakını bulur." inancıyla doğruluktan, samimiyetten taviz vermeden gecelerini gündüzlerine kattıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Sadece seçkinlere, sadece İstanbul ve Ankara'nın lüks semtlerinde yaşayanlara değil, emekçilerimize, emeklilerimize, topraklarımızı alın teri ile bereketlendiren çiftçilerimize de hizmet ettik. Yeri geldi vesayet güçlerinin tacizlerine meydan okuduk. Yeri geldi bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömdük. Yeri geldi FETÖ'yü kendi ihanetinde boğduk. Yeri geldi yedi düvele meydan okuduk ama milletimizin yüzünü yere eğecek, milletimizin, ülkemizin adına leke getirecek, milletimize mahcup olacak bir yola asla girmedik."

"18 yılda ne yaptıksak Türkiye için yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda her ne yaptılarsa Türkiye ve Türk milleti için yaptıklarını ifade ederek, "18 yıllık tecrübemizle şu ilahi hakikate defalarca şahit olduk. Herkesin bir hesabı varsa muhakkak, Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın izniyle iman oldukça, sabır, azim mücadele oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur." ifadesini kullandı.

AK Parti kadrolarının birbirine kenetlenmesi halinde kimsenin önlerine set çekemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz kardeşliğimizi sağlam tutarsak, fitne tohumları asla boy veremez. Zaman zaman şehirlerimizi şu anda dolaşan fitne tüccarları var. Ben inanıyorum ki Sivas bu fitne tüccarlarına prim vermeyecektir. Biz milletimizin bir defa efendisi değil, hizmetkarı olarak milletimizle bağımızı güçlendirirsek partimize yönelik operasyonlar hedefine ulaşamaz.

AK Parti kalesinde 18 yılda gedik açmaya yönelik pek çok teşebbüs oldu. Medyanın, siyaset mühendislerinin veya kimi sermaye çevrelerinin gazıyla hareket eden bazı eski üyelerimiz, milletvekillerimiz hatta bakanlarımız çıktı ama hepsi de tıpkı bir saman alevi gibi kısa sürede unutulup gitti. Hatırlayın Sivas'ın içinden de çıktı. Nerede şimdi? Sorsan belki kimse hatırlamaz. Hatırlayanlar da hayırla yad etmez. Siyasi hırsları, siyasi ihtirasları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. AK Parti'yi tökezletme planları daima hezimetle sonuçlanmıştır."

Erdoğan, bu isimlerin hepsinin birer proje olduğununu vurgulayarak, "Milletimiz Anadolu insanına mahsus o derin irfanıyla gizli-açık her türlü tuzağı sandıkta bozmuştur." dedi.

"Başkalarına değil, kendimize bakacağız"

"Bunun için biz başkalarına değil, kendimize bakacak, kendi işimize yoğunlaşacağız. 18 senenin birikimi, 18 yaşında olmanın o eşsiz heyecanı ile çalışacağız, koşacağız, koşturacağız." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tevazu, samimiyet ve gayretin olduğu bir siyaset modelini millete yaşatacaklarını söyledi.

AK Partililere tavsiyelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gurur bizim yanımıza gelemeyecek, gelemez. Ayaklarımızın altında ezeceğiz. Biz gururun kimlerle beraber olduğunu iyi biliriz. Gurur Rabbimize aittir. Kul o kapıya girerse bitti demektir. Bunu yapanlar var mı? Var. Nedir o? Ben, ben, ben diyenler var mı? Var. Biz de 'ben' yok. Biz var." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Sivas'ta karşısında Yunus'un yoldaşlarını gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ve Yunus'un yoldaşlarına da şöyle sesleniyorum. 'Ete kemiğe büründüm. Yunus diye göründüm.' Biz böyle yürüyeceğiz. Kibir, haset, dedikodu, iç kavganın bizim siyasetimizde yeri yoktur. Bizim siyasetimizde yarış sadece hayır için millete, memlekete en iyi hizmetleri kazandırmak için yapılır. Hele hele bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete rağmen hareket etmek, iş görmek diye bir anlayış kesinlikle söz konusu değildir."

AK Parti hükümetlerinin şimdiye kadar hep milletle beraber yürüdüğünün ve milletle hareket ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Hakkın ve halkın rızasından başka bir gaye gütmedik. İnşallah bundan sonra da aziz milletimizin gösterdiği istikamette yürüyeceğiz. Unutmayın şu ayet bizler için çok büyük bir ikazdır. 'Hesaba çekilmeden nefsinizi hesabı çekiniz.' Mesele bu. İlahi emre uygun bir şekilde sürekli kendimizi sorgulayarak sürekli kendimizi yenileyerek hizmet etmeye, ülkemize eserler kazandırmaya devam edeceğiz."

AK Parti Sivas il teşkilatlarına kibir ve gururu semtlerine uğratmamaları tavsiyesinde bulunan Erdoğan, "Tevazu içerisinde bulunduğumuz yerlerde ve görevlerde o görevin hakkını verin ve ulaşılmadık, çalmadık kapı bırakmayın. Dolaşalım ama çok dolaşalım. Ana kadememiz aynı şekilde çalışsın. Herkesi kucaklayacağız, kimseye dirsek çevirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu adımların atılması sonrasında 2023 seçimlerinde çok daha farklı bir şekilde sandıklardan çıkacaklarını ifade ederek, "Bu seçimlerde yaşadıklarımızı inşallah yaşamayız. Ben size güveniyorum, inanıyorum ve sizleri sadece ve sadece Allah için seviyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.