Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge mesajı: Söz tutulmazsa biz oluştururuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge mesajı: Söz tutulmazsa biz oluştururuz

26.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Teröristleri değil, ülkemizi korumaya yönelik bir güvenli bölge tesisi sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz” diyen Erdoğan, aksi halde güvenli bölgeyi Türkiye’nin oluşturacağını söyledi. Erdoğan, Adana Mutabakatı’na atılan imzanın Türkiye’nin Suriye topraklarına girmesinin önünü açtığını vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge mesajı: Söz tutulmazsa biz oluştururuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güvenli bölge için sonsuza kadar bekleyemeyeceğini, uluslararası koalisyon ve BM’nin bunu yapabilecek kapasitede olmadığını belirterek, “Sınırlarımızın dibinde teröristleri korumaya değil ülkemizi teröristlerden korumaya yönelik güvenli bölge ve tampon bölge tesisi sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz. Bu güvenli veya tampon bölgeyi kesinlikle, aksi takdirde biz oluşturacağız. Sahadaki fiili kontrolün de bizde olması gerekiyor. Bunun dışındaki tüm çözüm tekliflerine kapalı olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi. Erdoğan, Adana Mutabakatı’nda imzaların Baba Esad ile atıldığını anımsatarak, “Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok. Biz 1998’de Adana Mutabakatı ile zaten bunu imza altına aldık. Bu imza Türkiye’nin olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor. Bölücü terör örgütü mensuplarının da bize teslimi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Erzurum adaylarının tanıtım töreninde şunları söyledi:

GÖZLERİ ARKADA KALDI: Bu şehir özgürlüğün kıymetini iyi bilir. Bir asır önce bizi bu toprakla gömeceğini sananlara Çanakkale, Kut-ül Amare, İstiklal Harbi ile derslerini verdik. Pılı pırtıyı toplayıp gittiler ama gözleri arkada kaldı. Kimi Ermeni teröristler, kimi bölücüler, kimi zaman kifayetsiz siyasetçiler kimi zaman da ekonomik tetikçiler üzerinden sarsmaya çalıştılar. Amaçları hep aynıydı, Türkiye’ye diz çöktürmekti. Bunları Cudi’de, Kandil’de, Gabar’da gömdük. Onlar çukur açtı biz onları çukura gömdük. Bundan sonra da gömeceğiz.

TÜRKİYE HESABI VAR: Suriye sınırlarımızın olup bitenlerin gerisinde Suriye, Irak değil Türkiye hesapları var. Kıbrıs, Doğu Akdeniz’de gerisinde Türkiye hesapları var. Türkiye ile Türk milleti ile hesaplaşıyorlar.

Haberin Devamı

İMZA TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇIYOR: Binlerce kilometre uzaktan gelip burnumuzun dibinde silah satanlar, bize sınırdaş olan kardeşlerimizin hakkı, hukukunu, huzurunu koruma çabalarımıza engel olmak için kırk takla atıyorlar. Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok. Biz 1998’de Adana Mutabakatı ile zaten bunu imza altına aldık. Bu imza Türkiye’nin olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor. Bölücü terör örgütü mensuplarının da bize teslimi gerekiyor. Bu Adana Mutabakatı’nın imzaları Baba Esed döneminde atılmıştır. Onunla beraber bu yolculuk devam ediyor. Daha kararlı devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge mesajı: Söz tutulmazsa biz oluştururuz

SONSUZA KADAR BEKLEMEYİZ: Bölgemizdeki her hadisenin insani ve siyasi yükünü biz çekiyoruz. Sahayı başkaları işgal ediyor. Çözüm masasını başka birileri dolduruyor. Bu çarpıklığa rıza göstermeyeceğiz... Yıllarca ‘Menbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz’ diyenler, temenni ederim ki şimdi bu son verilen sözlerle bunu yerine getirirler. Bununla kalmıyor, Fırat’ın doğusundaki DAEŞ, PKK, YPG’li tüm teröristleri temizleme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözlerin yerine gelmesi sonsuza kadar da bekleyecek değiliz.

BİZ OLUŞTURACAĞIZ: Sınırlarımızın dibinde teröristleri korumaya değil ülkemizi teröristlerden korumaya yönelik güvenli bölge ve tampon bölge tesisi sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz. Bu güvenli veya tampon bölgeyi kesinlikle, aksi takdirde biz oluşturacağız. Müttefiklerimizden tek beklentimiz lojistik destek verilmesidir. Suriye halkını güya teröristlerden ve rejimin zulmünden korumak için kurulan adı var kendi yok uluslararası koalisyonun böyle bir bölgeyi oluşturtması da güvenliği sağlaması da mümkün değildir. Yıllardır bize karşı teröristlerin safında olanlara da bu fırsatı vermeyeceğiz. Bölge halkının can ve mal emniyetine, değerlerine saygı duyulmayan hiç kimseyle bu yola girilemez. BM’nin de bu işe uygun kabiliyeti olmadığını pek çok örneğe bakarak görüyoruz. Bu bölgenin gerçek anlamda güvenliğini sağlayacak tek güç Türkiye’dir. Bu mesele bizim yüreğimizi yakıyor.

Haberin Devamı

BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIZ: Meselenin çözümüne katkı sağlayacak sahadaki fiili kontrolün de bizde olması gerekiyor. Türkiye olarak bunun dışındaki tüm çözüm tekliflerine kapalı olduğumuzu şimdiden beyan ediyoruz. Bu onurlu duruşun bir bedeli olacaksa onu da ödemeye hazırız.

Haberin Devamı

‘Tezgâhlarını yıktık yıkıyoruz ve yıkacağız’

MEZARA KADAR: Cumhur İttifakı olarak en ufak bir tavize, fireye tahammülümüz yok. İttifak birlikteliktir. İttifak dayanışmadır. Bu dayanışmanın ötesinde pazara kadar değil mezara kadar yürüyüştür. Adımları buna göre atalım. Bizim MHP ile azami müşterekleriz var. Diğerlerinin kendi arasında şerde azami müşterekleri var. Bunu bilerek yola böyle çekeceğiz. 31 Mart akşamı sandıklar açılana kadar zorlu süreci yaşayacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı ile dayanışma içinde başarılı şekilde süreci yürütmemiz gerekiyor. MHP’li adayların olduğu yerde adaylarımızı aynı gayretle desteklememiz gerekiyor. Gönül huzuru içinde oy vereceğiz. Her oy aynı amaca hizmet edecek. Bu da bir imtihan. Alnımızın akıyla, dosta güven, Türkiye düşmanlarına korku salacak bir oranla çıkmamız önemli. Bu seçimler sadece Türkiye içinde takip edilmeyecek tüm dünyadan aynı şekilde takip edilecek. AK Parti acaba ne alacak tüm dünya bunu takip edecek. Atacağımız adımlar ve gayretimiz çok önemli. Sınırlarımızda terör koridoru için batı neler yapıyor görüyorsunuz. Aynı fotoğraf karesine girmesi tahayyül edilemeyen partiler, belli çevrelerin telkin ve emirleri ile al gülüm pazarlıklarla nasıl bir araya getirildiği de izliyorsunuz. Güçlü Türkiye istemeyenler tüm araçları ile sahada.

Haberin Devamı

BU DA GEÇECEK: Şu anda döviz düşmeye başladı. 5,2 buralara düştü. Doların durumu bu. Sıkı tutacağız, iyi duracağız. Bunların hepsi gelip geçici. Bu da geçecek. İç ve dış siyasette kurulan bu tezgâhların hepsini yıktık, yıkıyoruz ve yıkacağız. Türkiye’yi iddialarından vazgeçirmek gayelerine ulaşamayacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan güvenli bölge mesajı: Söz tutulmazsa biz oluştururuz

İki ilçede MHP adayı gösterildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Erzurum’daki 18 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Yakutiye Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen programda, Aziziye, Horasan, Köprüköy ve Olur ilçelerinde mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterildi. AK Parti Cumhur İttifakı kapsamında Uzundere’de MHP’nin belediye başkan adayı Hilmi Aktoprak’ı, İspir’de de yine MHP’nin belediye başkan adayı Ahmet Coşkun’u destekleyecek. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce Mehmet Sekmen’in ismi açıklanmıştı. Erdoğan, adayları açıkladıktan sonra MHP’li Coşkun’a, “İspir’de sandıkların patlaması lazım. Tamam mı, ona göre” dedi.