Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadına şiddete sert tepki: Bu tür eylemler insanlık suçudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadına şiddete sert tepki: Bu tür eylemler insanlık suçudur

08.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Erdoğan, “Kadına sırf cinsiyetinden dolayı bu muameleyi reva gören kişi insanlıktan nasibini almamıştır. Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırıların her biri insanlık suçudur” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadına şiddete sert tepki: Bu tür eylemler insanlık suçudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına şiddeti reva görenlerin insanlıktan nasibini almadığını ifade ederek, “Çocuk istismarı asla düşünmek, konuşmak, tartışmak istemeyeceğimiz bir vahşet halidir. Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırıların izini inancımız ve kültürümüzde arayanlar art niyetlidir. Bu tür eylemlerin her biri insanlık suçudur” diye konuştu.
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ankara Arena’da Hak-İş tarafından düzenlenen, “Uluslararası 7. Kadın Emeği Buluşması”na katıldı. Önce salon dışında, daha sonra da içeride konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KADINLAR ARASINDA AYRIM: 8 Mart sizin gününüz olduğu gibi yılın geriye kalan 364 günü de sizindir. Kadınlarımızın hikayeleri bir güne sığdırılamayacak kadar çoktur. Kadınlara yönelik ayırımcı davranışlar hiç eksik olmadı. Düne kadar toplum hayatının pek çok noktasından olduğu gibi eğitim kurumlarından dahi zorla uzaklaştırılan kızlarımız vardı. Okulunda, iş yerinde ve hatta sokakta taciz edilen kadınların yürek acısını unutmadık. Ülkesinde, şehrinde ailesinin dizi dibinde eğitim ve çalışma imkanı bulamadığı için yurtdışına giden kadınların hikayelerini unutmadık. Bugünlerde kadına şiddet konuşuyoruz. Peki okulunun kapısında, mezuniyet töreninde, meydanlarda, hak aramak için çıktığı yolda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Kadın meselesini tüm boyutları ile konuşacaksak samimi olmamız gerekiyor. Kadın erkek ayrımcılığından daha tehlikesi kadınlar arasında ayrım yapmaktır. Kadınların bir kısmının rahatça çalıştığı yerde diğerini ayrı bırakamazsınız. Biz kadınlar arasındaki ayrımcılığı kaldırdık. Hatta sırf bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar. Bugün Türkiye tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kadın hakları bakımından da ileri düzeydedir.

Haberin Devamı

BENİ RAHATSIZ EDİYOR: Kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili haberler beni fevkalade rahatsız ediyor. Kadına sırf cinsiyetinden dolayı bu muameleyi reva gören kişi insanlıktan nasibini almamıştır. Çocuk istismarı asla düşünmek, konuşmak, tartışmak istemeyeceğimiz bir vahşet halidir. Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırıların izini inancımız ve kültürümüzde arayanlar art niyetlidir. Bu tür eylemlerin her biri insanlık suçudur. Bazılarının çıkıp dikkat çekmek için kavramları özünden saptırıp asıl mesajı gizleyerek söyledikleri sözlerin kıymeti yoktur. Bunlar üzerinden dinimizi karalamak isteyenlerin derdi de ne kadınlar ne de çocuklardır. Onlar üzüm yeme değil bağcıyı dövme peşindeler. Milletin inancıyla hesaplaşma derdindeler.

İKLİM ORTADAN KALKMALI: Mesele bir takım psikopatlara, cani ruhlulara, sapıklara harekete geçme cesareti veren iklimin ortadan kaldırılmasıdır. Bunu da hep birlikte yapacağız. 2004 yılındaki anayasa değişikliğinden bu yana pek çok düzenleme yapılmıştır. Karşımıza sıkça çıkan haberlerde kadına yönelik şiddet ve çocukları hedef alana tacizler konusunda milletimizle ve dolayısıyla medyada oluşan hassasiyetin bir ifadesidir. Eskiden adeta yapanın yanına kar kalan istismar ve şiddet eylemleri artık ne milletimiz ne de devletimiz tarafından görmezden geliniyor.

Haberin Devamı

BUNLAR ŞOVMEN: Erkek ve kadın arasındaki üstünlük tartışması beyhude bir tartışmadır. İnsanları bölmeye yönelik her tartışma yeni bir zulüm kapısının aralanması anlamına gelir... Bugün dünyada kadın hakları diye inletenleri siz hiç Doğu Guta’da katledilen binlerce kadın için tek bir söz ettiklerini duydunuz mu? Suriye’de çoğunluğu kadınlardan oluşan 1 milyon insanın alçakça katledilmesine kılını kıpırdatmayanların kadın hakları konusundaki sözlerin ne anlamı var? Akdeniz’in karanlık sularında kaybolan on binlerce kadın arkasından timsah gözyaşı döküldüğünü gördük. Samimi ortamda gözyaşı dökmeyenlerin gerçek bir kadın hakkı savunucusu olduğuna nasıl inanabiliriz. Bunlardan kadın hakları savunucusu olur mu yahu? Bunlar sadece şovmen. Myanmmar’da akıl almaz zulümlere ses çıkartmayanlar nasıl kadın haklarından söz eder.

Haberin Devamı

‘Biz Afrin’de işgalci değiliz’

Afrin’deki gelişmeler hamdolsun bize bir şeyi gösterdi. Bu millet güçlü, vasıflı bir millet. Bu millet bir olunca, beraber olunca, iri olunca, diri olunca, kardeş olunca neler yapabileceğini ortaya koyuyor. Şu anda 2 bin 960 terörist etkisiz hale geldi. İnşallah bu akşama kadar o 3 bini aşar. Dağ taş demeden Mehmed’imiz, Mehmetçik’imiz ilerlemeye devam ediyor. Afrinli kardeşlerimiz istiyoruz ki bir an önce vatanlarına, evlerine dönsünler. Nasıl Cerablus’ta döndüyseler... 140 bin kişi döndü. İşte biz buyuz ya. Biz işgalci değiliz. Bizde her şeyden önce merhamet var. Çünkü biz merhamet dininin mensuplarıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadına şiddete sert tepki: Bu tür eylemler insanlık suçudur

HAK-İŞ 7. Uluslararası Kadın Emeği buluşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Programın sonunda kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

Haberin Devamı

‘Her tür cinsiyetçi yaklaşıma karşıyız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

ÇARPIK ZİHNİYETLE MÜCADELE: Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında günümüzde de önemli rol oynamayı sürdürüyorlar. Kadını veya erkeği, aynı madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşıyız. Bizler, insan onurunu yok sayan ve yaşanan pek çok acının da müsebbibi olan çarpık zihniyetlere karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

GÜVEN VE DESTEK KAYNAĞI: Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamalıyız. Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir. Bizler, sorunların hak ve adalet temelli bir anlayışla çözüme kavuşturulması için toplum olarak hep birlikte gayret göstermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu mücadelede en büyük güven ve destek kaynağımız, ülkemize başarıları ve hizmetleriyle değer katan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur, özgüvenli ve eğitimli kadınlarımızdır. ANKARA-Milliyet

‘İttifakımızı sarsamazlar’

Cumhurbaşkanı konuşmasında Ak Parti ve MHP arasındaki ittifaka ilişkin olarak da şunları söyledi: “Türkiye artık bir ittifakın içinde inşallah bu ittifakımız sarsmak isteyenlere asla yüz vermeyeceğiz. Birileri bulandırmak isteyebilirler. Sakın ha, onlara da fırsat vermeyeceğiz. Şimdi kimler kimlerle ittifak kuruyor görüyorsunuz değil mi? Terör örgütünün mensuplarıyla şu anda ana muhalefet nasıl kol kola vermeye başladılar görüyorsunuz değil mi? O bakımdan çok iyi oluyor. Şu anda bunlar, her şeyleriyle ortaya çıkıyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Şunu unutmayın, bir çuval çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Biz yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadına şiddete sert tepki: Bu tür eylemler insanlık suçudur

‘Vicdan Konvoyu’ temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’de Esed rejiminin hapishanelerinde, hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için” oluşturulan “Vicdan Konvoyu”nun temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşmede, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da yer aldı.