Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday mesaisi! Hedef ‘en uygun’ adayı belirlemek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday mesaisi! Hedef ‘en uygun’ adayı belirlemek

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’de yerel seçim çalışması hızlandı. Dünkü grup toplantısını yapmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan parti kurullarının toplantılarına da katılmayarak ‘en uygun aday’ı belirleme çalışması yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday mesaisi Hedef ‘en uygun’ adayı belirlemek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu haftayı partisinin yerel seçim adaylarının belirlenmesine ayırdı. 81 il ve 900’ü aşkın ilçede aday adayları tek tek ele alınacak. Erdoğan, önceki gün partide mesai yaparken parti kurullarının dünkü toplantılarına katılmadı. Erdoğan’ın katıldığı toplantılarda adaylarla ilgili detaylı sorular yönelttiği, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehir belediyeleri için daha kapsamlı toplantılar yapılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Erdoğan, önceki gün partide mesai yaparak partisinin yerel seçim sürecine dair il ve ilçelerdeki gelişmeleri ele aldı. Dün AK Parti grup toplantısını yapmayan Erdoğan partide aday belirleme mesaisini sürdürdü.

TEK TEK İNCELENDİ

Erdoğan’ın partide tüm güne yakın süren mesaisinde Yerel Yönetimler Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı başta olmak üzere seçim hazırlıkları ile ilgili sunumları aldığı ve talimatlarını verdiği kaydedildi.

Kurulların üzerinde tartışma olmayan, anketlerde de problem çıkmayan ilçe ve illerde aday dosyalarını ayırdığı ve sıkıntılı görülen yerlerle ilgili çalışmaların da daha hassas şekilde yapıldığı kaydedildi.

Anketlerde sıkıntı olan yerlerde 18 Kasım’da yapılacak eğilim yoklaması sonucunun da bekleneceği kaydedildi.

Haberin Devamı

'KARA KAPLI' AÇILDI

Önceki günkü toplantıda adaylarla ilgili detaylı sorular yönelten Erdoğan’ın illere yaptığı ziyaretlerin ardından kişisel notlarını aldığı defteri de bu toplantılarda açtığı öğrenildi.

Erdoğan’ın bizzat bazı illerde ve ilçelerde kendi gözlemi olan sıkıntıları veya başarılı uygulamaları aktardığı, çalışmaların bu çerçeveden sürdürüldüğü bildirildi.

YENİ ANKETLER

AK Parti’nin bazı illerle ilgili olarak yeni anket çalışmaları yaptırma kararı aldığı da belirtildi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehir belediyeleri için henüz bir adım atılmazken buralar için ayrıca, daha kapsamlı toplantılar yapılacağı ifade edildi. Adaylar belirlenirken, illerdeki diğer partilerin adaylarına da bakıldığı ifade edildi.

Adaylara yönelik çalışmalar dün devam ederken Erdoğan, dünkü toplantılara katılmadı.

ÜÇ DÖNEMLİK BAŞKANLAR İSTİM ÜSTÜNDE

Erdoğan’ın üç dönemlik adaylara ilişkin “istirahat edecekler, belki başka bir ilçe olabilir” açıklamasının ardından da gözler bu isimlere çevrildi. Bu kurala takılan 92 belediye başkanı bulunuyor. MKYK’nin bunu esnetme hakkı ve yetkisi olsa da nasıl bir yol izleneceği daha sonra belli olacak. Üç dönem kuralına takılan İstanbul Arnavutköy, Bahçelievler, Beyoğlu, Güngören, Kağıthane, Ümraniye, Şile, Zeytinburnu; Ankara Altındağ, Kahramankazan, Akyurt, Çamlıdere belediye başkanları yeni bir karar alınmadığı sürece bu ilçelerde aday olamayacak.

Haberin Devamı