Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini, gelecek dönemde 2 kat daha büyütmeleri halinde 2023 hedeflerine ulaşılacağını söyledi, “İşte o zaman farklı bir lige çıkacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin hayata katılımı konusunda 16 yılda devrim niteliğinde adımlar attıklarını söyledi. Beklentilere karşılık vermek için çok çalışılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in merhum eşi Gülseren Özdemir adına Küçükçekmece’de yaptırdığı ‘Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören de eşi Revna Demirören’le birlikte törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına merhum Gülseren Özdemir’i rahmetle yâd ederek ve Özdemir ailesini kutlayarak başladı. Okulda eğitim ve öğrenim görecek zihinsel ve bedensel engellilere sağlıklı bir hayat dileyen Erdoğan; “Elbette her mücadele, her gayret önemlidir, takdire şayandır ama zihinsel ve bedensel engelli çocuklara verilen emek,ayrı bir saygıya layıktır” dedi.

Haberin Devamı

'UTANÇ GİBİ GİZLENDİ'

Engelli bireylerin Türkiye’de yıllarca sanki bir utanç sebebi gibi izbe köşelerde gizlendiklerini, hayatlarını dört duvar arasında sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Romanlara, filmlere konu olan bu eski devir görüntüleri ortadan kaldırmak için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Engelli bireylerin hayata katılımı konusunda son 16 yılda devrim niteliğinde adımlar attık. Mesela, bugün ülkemizde 513 bin engelli birey, evinde bakım hizmetinden yararlanıyor. Ayrıca, 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde de 7 bin engelliye hizmet veriliyor. Özel bakım merkezlerinde hizmet alan engelli sayısı 16 bine yaklaştı. Engelli bireylerin bakımlarına destek olmak için her birine ortalama 650 lira engelli aylığı ödeniyor. Böylece geçmişte ailelerine yük olan engelli bireylerimiz, bugün tam tersine ailelerine destek verir hale gelmiştir. Bugüne kadar kamuda 54 bin memur, kamu ve özel sektörde 112 bine yakın işçi kadrosunda engelli istihdamı gerçekleştirdik. Özel sektörde kota fazlası çalıştırılan engellilerin sigorta primlerinin tamamını destek kapsamına aldık. Özel eğitime verdiğimiz desteği geliştirerek, bu hizmetlerden faydalanmak için gereken engel oranını yüzde 20’ye kadar düşürdük.

'TÜRKİYE GİBİSİ YOK'

Türkiye ileriye doğru gittikçe bu defa kurulan tuzakların, oynanan oyunların mahiyeti de değişti. Tarihte eşi benzeri görülmemiş saldırılara maruz kaldık. Türkiye pırlanta kıymetinde yıllarını boş tartışmalarla heba etti. Biz Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerinde yükselteceğimizi söyleyerek işe koyulduğumuzda karşımıza çıkartılan engeller, hep ülkeyi yeniden kirli iklime sürükleme amacı taşıyordu. Ülkemizi büyüttükçe, ülkemizin gönlündeki yerimizi sağlamlaştırdıkça bu engelleri birer birer aştık. Dünyada Türkiye kadar kapsamlı sosyal güvenlik politikaları uygulayan başka bir devlet yok. Vatandaşların tamamının genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke biziz. Buna Amerika da dahil. Onlar hâlâ sağlık reformunu gerçekleştiremedi. Türkiye’nin sınırları içinde ve dışındaki tüm mazlumlara el uzatan, ekmeğini bölüşen, imkanlarını paylaşan bir devlettir.

Haberin Devamı

'ÇOK ÇALIŞMALIYIZ'

Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafya yaşanacak bir ev değil, en büyük medeniyetlerin birikimini de bırakmıştır. Geleceğini bizimle birlikte gören yüzlerce milyon insanın beklentilerine de karşılık vermemiz gerekiyor. Bunun için çok çalışmalıyız. Kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz. Geçtiğimiz 16 yılda 3 kat büyüttüğümüz Türkiye’yi, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüttüğümüzde 2023 hedeflerimize ulaşacağız. İşte o zaman hep birlikte farklı bir seviyeye, farklı bir lige çıkacağız.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

300 öğrenci eğitim görecek

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra iş dünyasından da çok sayıda isim katıldı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Dünyanın birçok yerinde birçok okulu gezme ve görme fırsatım oldu. İnanın böyle güzel okulların sayısı, dünyada çok çok az” dedi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de, “İdealist bir eğitimci ve mühendis, çocuklara, gençlere, kadınlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı bir yaşam felsefesi olarak benimsemiş bir hayırsever, fedakâr bir anne olan ve 2016 yılında kaybettiğimiz eşim rahmetli Gülseren Özdemir’in ismine, hatırasına, gelecek idealine yakışır bu okulu, eğitim sistemimize armağan etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

27 derslikli okulda toplam 300 orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

OTİZME YENİ PLAN

Otistik bireylere yönelik özel bir ‘Otizm Eylem Planı’ hazırlandığını açıklayan Erdoğan, “Plan, aileleriyle birlikte 4-5 milyonluk bir kesimi kapsıyor ve 6 ana başlık altında 26 tedbir yer alıyor. Kadınlara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık politikalarını hayata geçirdik. Her konuda kadınların ve engellilerin bugün geldiği yeri 16 yıl öncesiyle mukayese etmek mümkün değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız

Aday adaylığı başvuruları

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclis üyelerine ilişkin başvuruların dün itibarıyla başladığını açıkladı. Yavuz, temayül yoklamasının 18 Kasım’da yapılacağını açıkladı. Genel Merkez’de iller için açılan başvuru standına ilk başvuru ise Van Büyükşehir Belediyesi için geldi. Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Büyükşehir için aday adayı oldu. ANKARA Milliyet

İlk kadın aday Niğde’den

AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek Niğde Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan ilk kadın aday Tuğba Çelik de çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Çevre yüksek mühendisiyim. Şu an çalışmıyorum. Niğde’de yaşıyorum. Çok heyecanlıyım. Rakiplerim hakkında hiçbir bilgim yok. Geldim, başvurumu yaptım” dedi.