Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil'e operasyon açıklaması: Kuzey Irak’ta önemli sorumlular bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil'e operasyon açıklaması: Kuzey Irak’ta önemli sorumlular bitti

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil’e yapılan operasyonla ilgili, “Kuzey Irak’ta önemli sorumlular bitti” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kandile operasyon açıklaması: Kuzey Irak’ta önemli sorumlular bitti

A Haber’de konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ANKETLER YANILACAK: Meydanların diline baktığımızda bu seçimde çok ciddi bir yanılmayı anket şirketleri yaşayacak. Yenikapı’da 1 milyon 600 bin kişi... Ankara ve İzmir de gayet güzeldi. Anket şirketlerinin bu defa çok farklı bir yanılgı içinde olduklarını gerçek anketin yapılacağı pazar akşamı göreceğiz.

ÖRGÜT SÖZCÜSÜ KOMADA: İttifakımızda temel sağlam, kaçak göçek yok, inşaasında da milletimiz var. PKK’dan DEAŞ’a, FETÖ’den DHKP-C’ye kadar karanlık güçlerin besleyip büyüttüğü, üzerimize saldığı ne kadar terör örgütü varsa hepsini tepeledik. Şu anda askerimiz, polisimiz, Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te ve Kandil’de bunlara çok ciddi hesaplar sordu. Şu anda lider kadrodan kayıplar vermeye başladılar. Mesela Kuzey Irak’ta önemli sorumlular bitti. Bir tane çok önemli liderleri ağır yaralı; ölenler de var. O geceyi açıklarsak orada bir tane adam bulamayız. Gösterdikleriniz bunun ön yoklamaları. ‘Bir gece ansızın’ derken bunu başarıyoruz. Bunların içinde şu anda alt seviye fyok. Mesela Kandil bölge sorumlusu, dış ilişkiler sorumlusu, örgüt sözcüsü.. Bu ismi söylemeyeceğim, biliniyor ama şu anda komada olduğunu arkadaşlar söylüyorlar. Lider kadrosunda bu, o baronların arasında olanlardan, ağır yaralandı ve daha önce de bunların Sincar sorumlusu öldürülmüştü.

Haberin Devamı

DETAYLARA ULAŞTIK: (HDP) Bunlar çok başarısız bir siyaset oynadılar. Zannetiler ki biz dörtlü bir araya gelir bunu da gizlersek netice alırız. Gizleyemezsin. Halkımız, CHP, sözde İYİ Parti, HDP ve Saadet arasındaki ittifakı çok iyi idrak etmiş, kapalı kapılar ardında dönen pazarlıkları da biliyor ama detayını bilmiyor. Biz bu detaylara ulaştık. Bunların içinde bir temelsiz Temelli var Sezai diye. Sen bu ülkede Kürdistan’ın olup olmadığını bilmeyecek kadar gafilsin, cahilsin.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT AĞZI: Bölücü terör örgütünün ağzıyla konuşan HDP yöneticilerinin bu açıklamalarına tepki gösteremeyen CHP, sözde İYİ Parti ve Saadet yöneticileri, bu düşmanlığın ortaklarıdır. Cumhur İttifakı olduğu sürece bu topraklar üzerinde Kürdistan diye bir bölge inşa etmeleri mümkün değildir.

Haberin Devamı

HAPİSTEKİLER TERÖRİST: Filanca partiye oy verenlere ben terörist demişim. Eğer ben böyle bir ifade kullanırsam bu makamda durmam, enayi miyim ya. Vatandaşlarıma ‘terörist’ diyecek kadar vicdansız değilim. Biz bu ülkede siyaset yapıyorsak CHP’ye, sözde İYİ Parti’ye, HDP’ye, Saadet’e oy verenlerin oylarına da talibiz. Bu iftirayı atan Akşener, miting alanında darbe girişimi sebebiyle FETÖ’den tutuklananları kastederek ‘Mehmetçik hapiste’ diyor. Hapiste olanlar Mehmetçik değil, Mehmetçiğe ve milletime kurşun sıkan, bomba atan teröristler.

SAVCILAR GEREĞİNİ YAPAR: HDP nerede aday göstermediyse oranın suflörlerinden birisi Kandil. Bay Kemal de kadın da bir şey söyleyemez. Pensilvanya’dan gelenler karşısında da bu durum var. 340 civarında bunların listelerinde yer alanlar var. Yasada teröre destek vermek suç. Seçimden önce bunun haberini verelim. YSK bu GBT olaylarını peşinen dört dörtlük çıkartmıyor. Şimdi söylüyorum seçim akşamı iş bitti, neticeler belli oldu. Bunların içerisinde teröre yardım yataklıktan tutunuz da terör suçu işlemiş olanlar varsa biz öyle bekleyemeyiz. Savcılar yasal olarak gereğini yapacaktır.

Haberin Devamı

‘Bu seçimlerin en büyük sermayesi bu’

Erdoğan, Gülderen Yiğit isimli bir çocuğun kendisine yazdığı mektubu okudu. Erdoğan, “Yola çıkarken bir küçük yavrunun bir hatırası vardı. Ben onu bugüne kadar sakladım” diyerek bir kız çocuğunun, bileklik ve 50 lira parayla birlikte verdiği mektubunu okudu. Erdoğan’ın okuduğu mektup şöyle: “Merhaba Cumhurbaşkanım. Ben Gülderen Yiğit. Biz ailece sizleri çok seviyoruz. Siz ekrana çıktığınızda kardeşime ‘Tayyip Dede’ dedirtmeye çalışıyoruz. Ben bu bilekliği artık kullanmıyorum. Bu yüzden size veriyorum. Sizler de bu bilekliği ve parayı, devletimizin ihtiyacı için kullanırsanız mutlu oluruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. İnşallah bu seçimde de siz kazanırsınız.” Erdoğan, “Gülderen, gözlerinden öpüyorum. İnşallah bu seçimlerin en büyük sermayesi bu” dedi.